Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια στο ΑΠΘ – «Γυαλιά καρφιά» η περιοχή από τις συγκρούσεις

Θεσσαλονίκη: Νέος κύκλος επεισοδίων εντός του ΑΠΘ, στο περιθώριο πορείας που ξεκίνησε στην Καμάρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα έγιναν την Παρασκευή.

Τα σοβαρά γεγονότα της Παρασκευής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είχαν και συνέχεια. Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (17/9) υπήρξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επεισόδια στην Αθήνα, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και να κυνηγούν διαδηλωτές ως την Ομόνοια. Η ένταση, όμως, δεν έλειψε κι από τη Θεσσαλονίκη.
Η πορεία που ξεκίνησε από την Καμάρα έφτασε στο ΑΠΘ και κινήθηκε εντός του campus, με κάποια άτομα να αποσπώνται από τον κύριο όγκο και με καλυμμένα χαρακτηριστικά άρχισαν να πετούν πέτρες και οτιδήποτε άλλο έβρισκαν προς τα ΜΑΤ που ήταν στο σημείο.

PHOTO GALLERY

Photo 1/6

Photo 2/6

Photo 3/6

Photo 4/6

Photo 5/6

Photo 6/6

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου- λάμψης και χημικά, ενώ επιστρατεύτηκε και «Αίαντας» για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους.

Η ένταση, ωστόσο, συνεχίστηκε για αρκετή ώρα και έλαβαν χώρα σοβαρά επεισόδια. Ο «κλεφτοπόλεμος» είχε σαν αποτέλεσμα αρκετές φθορές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην περιοχή, ενώ ομάδα διαδηλωτών «εγκλωβίστηκε» ανάμεσα στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ και τις δυνάμεις του ΜΑΤ, προσπαθώντας να προφυλαχθεί από όσους δημιουργούσαν επεισόδια…


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss