Θεσσαλονίκη: Πέθανε βρέφος από κορονοϊό

Τραγωδία έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, καθώς ένα βρέφος μόλις λίγων ημερών πέθανε από κορονοϊό. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για ένα κοριτσάκι μόλις 52 ημερών το οποίο νοσούσε από κορονοϊό και νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, όπου και τελικά κατέληξε.

Να σημειωθεί πως, το κοριτσάκι είχε γεννηθεί στις 30 Νοεμβρίου και μόλις εννέα μέρες αργότερα διακομίσθηκε στα επείγοντα όπου διαγνώσθηκε θετικό στη νόσο Covid-19.

Στη συνέχεια, ειδικότερα στις 12 Δεκεμβρίου, το βρέφος εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

Τρεις εβδομάδες από την έναρξη της νοσηλείας του βγήκε αρνητικό στον κορονοϊό, όμως εμφάνιζε βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια και είχε ήδη διασωληνωθεί. Έτσι, και παρά την σκληρή μάχη των γιατρών, το βρέφος κατέληξε χθες.

Την ίδια ώρα, ένα παιδί 13 ετών με κορονοϊό νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ, καθώς παρουσίασε αναπνευστική ανεπάρκεια.

Τι είπε για την τραγωδία η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα;

Για την τραγωδία αυτή μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με όσα είπε η κυρία Γκάγκα, το κοριτσάκι γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου και εισήχθη με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο μόλις τη 12η ημέρα από τη γέννησή του, δηλαδή στις 12 Δεκεμβρίου.

«Εισήχθη στη μονάδα νεογνών και τα μωράκια όπως ξέρετε είναι λιγότερο προστατευμένα. Είναι η πιο ευάλωτη ηλικία. Υπήρχε ανεμβολίαστο περιβάλλον από ό,τι μαθαίνω αλλά σε κάθε περίπτωση είναι κάτι που μας λυπεί πάρα πολύ».

Γκάγκα: Διασωληνώνονται και καταλήγουν οι ανεμβολίαστοι – Έχει μεγάλη σημασία η 3η δόση

«Τα κρούσματα είναι σταθερά αλλά ψηλά και τα νοσοκομεία πιέζονται», ανέφερε η Μίνα Γκάγκα και επισήμανε ότι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν, που διασωληνώνονται και καταλήγουν είναι αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση σημειώνοντας την ανάγκη εμβολιασμού και με τις τρεις δόσεις.

Παράλληλα, τόνισε την σημασία της τήρησης των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού. «Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί, να φοράμε τις μάσκες, να κρατάμε τις αποστάσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Γκάγκα.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss