Τη δημιουργία Cloud Region στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Google

Η Google προχωρά σε μια σειρά πρωτοβουλιών που αφορούν την Ελλάδα, με σημαντικότερη τη δημιουργία του πρώτου Google Cloud region. 

Έτσι η Ελλάδα θα είναι η 11η Ευρωπαική χώρα που θα δημιουργηθεί η κατάλληλη υποδομή της Google η οποία θα επιτρέπει σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να εξυπηρετούν τους χρήστες τους αξιόπιστα, με μεγαλύτερη ασφάλεια και κυρίως με μεγαλύτερη ταχύτητα. Συνολικά, το δίκτυο περιοχών cloud του Google Cloud εκτείνεται σε 35 περιοχές και 106 ζώνες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η υποδομή της εταιρείας με βάση τον προγραμματισμό, θα εγκατασταθεί σε τρίτη εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες data center, χωρίς αυτή να κατονομάζεται μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που ανέθεσε η Google στην AlphaBeta Economics, έως το 2030, το Google Cloud region στη χώρα μας θα συνεισφέρει συνολικά 2,2 δισ. δολάρια στο εθνικό ΑΕΠ, ενώ παράλληλα θα υποστηρίξει τη δημιουργία περισσότερων από 19.400 νέων θέσεων εργασίας.
H επένδυση της Google έρχεται δύο χρόνια μετά την απόφαση της Microsoft να κατασκευάσει το πρώτο της data center στη χώρα ενώ το τμήμα cloud computing της Amazon (aws), εγκαινίασε πριν 1 χρόνο το πρώτο του γραφείο στην Ελλάδα προκειμένου να υποστηρίξει τον αυξανόμενο αριθμό εταιρειών και οργανισμών του δημόσιου τομέα που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες cloud της εταιρείας.

Στο επίσημο δελτίο τύπου, γίνεται αναφορά στις δυνατότητες που παρέχει το cloud σε «σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, συμπεριλαμβανομένων οργανισμών του δημοσίου τομέα, πρόσβαση σε κρίσιμες τεχνολογίες, όπως τεχνητή νοημοσύνη, κβαντικούς υπολογισμούς, υπολογιστικά εργαλεία big data και δίκτυα 5G, σε μια εποχή που όλα αυτά είναι πιο σημαντικά από κάθε ά …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss