Τι είναι η απαλλαγή στη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου και πώς μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις

Είναι κάτι που πρέπει να το γνωρίζει αρκετά καλά ο οδηγός για να δει αν πραγματικά τον συμφέρει το συμβόλαιο του

Κάθε μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου μπορεί να συμπεριλαμβάνει ένα ποσό απαλλαγής. Η απαλλαγή πρόκειται για μία ρήτρα που καθορίζει ουσιαστικά το ποσό συμμετοχής του ασφαλισμένου σε μία ζημιά.

Ο λόγος ύπαρξης της απαλλαγής είναι πως η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου καλύπτει ζημιές που προκάλεσε ο ίδιος ο οδηγός στο όχημα. Η απαλλαγή λοιπόν είναι η ασφάλεια της εταιρείας απέναντι σε έναν ασυνείδητο και απρόσεκτο οδηγό.

Και εδώ ξεκινά ο διάλογος για την λειτουργία της απαλλαγής και το κατά πόσο αξίζει μία μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου.

Μία μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου μπορεί να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που να μην έχει μηδενική απαλλαγή και οι ζημιές να καλύπτονται αποκλειστικά από την εταιρεία, όμως αυτό σημαίνει πως το κόστος της θα είναι υπέρογκο. Έτσι η απαλλαγή βοηθά οι μικτές ασφάλειες αυτοκινήτου να παραμένουν σε λογικές τιμές.

Δεν υπάρχει ένα ιδανικό ποσό απαλλαγής, καθώς ο κάθε οδηγός έχει διαφορετικές οικονομικές δυνατότητες και προσδοκίες. Σίγουρα όσο μικρότερη είναι η απαλλαγή τόσο χαμηλότερη είναι η συμμετοχή στη ζημιά, με αντάλλαγμα όμως ακριβότερα ασφάλιστρα.

Κάποιοι οδηγοί, επειδή θέλουν τα προνόμια της μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου, επιλέγουν να αυξήσουν το ποσό της απαλλαγής, ώστε να μειώσουν σημαντικά τα ασφάλιστρα τους.

Πρόκειται για μία πολύ έξυπνη τακτική καθώς η μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου προσφέρει πολλά περισσότερα από κάθε άλλη ασφάλεια, όμως χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί σε μία ενδεχόμενη ζημιά το κόστος συμμετοχής μπορεί να είναι πολύ υψηλό.

Εάν θες να σχεδιάσεις μία μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου σκέψου πρώτα το ποσοστό απαλλαγής και τις καλύψεις που θα εντάξεις σε αυτή. Μην υπερβάλεις ώστε να δημιουργήσεις μία μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου που μπορείς να στηρίξεις για πολύ καιρό οικονομικά και παράλληλα να σου παρέχει προστασία χωρίς να φοβάσαι μία λάθος κίνηση σου.

Τέλος να θυμάσαι πως η απαλλαγή στις μικρές ζημιές δεν σε απασχολεί, αλλά σε ενδιαφέρει να αποζημιωθείς σωστά σε περιπτώσεις ολικής καταστροφής του οχήματος ή πολύ μεγάλων βλαβών. Έτσι μην σκεφτείς να αυξήσεις τόσο την απαλλαγή που σε ένα τέτοιο δυσάρεστο σενάριο να βγεις χαμένος.

Go to Source

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss