Τι πρέπει να κρύψεις για να γίνεις πιο παραγωγικός στη εργασία σου

Συχνά μπορεί να νιώθεις ότι δεν μπορείς να αφοσιωθείς 100% στη δουλειά σου ή ότι δεν είσαι τόσο παραγωγικός όσο θα ήθελες ειδικά αν η δουλειά σου είναι δουλειά γραφείου.

Τι σε εμποδίζει να αποδώσεις τα μέγιστα ;

Έχεις αναρωτηθεί πού μπορεί να οφείλεται αυτό; Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει ένα αντικείμενο το οποίο μπορεί να σε εμποδίζει να γίνεις πιο παραγωγικός και πιο συγκεντρωμένος στη δουλειά σου. Αν το βγάλεις από το οπτικό σου πεδίο, τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Ποιο είναι αυτό; Το κινητό σου!

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο journal “The Consumer in a Connected World” έδειξε ότι το κινητό εμποδίζει την απόδοση σου. Αποσπά τη συγκέντρωσή σου ακόμη και όταν δεν χτυπάει για τηλέφωνο ή μήνυμα. Πώς έγινε η έρευνα;

Οι ερευνητές ζήτησαν από εκατοντάδες άτομα να έχουν το κινητό τους πάνω στο γραφείο. Επίσης να το βάλουν στην τσέπη, την τσάντα τους ή σε ένα άλλο δωμάτιο. Και στις 3 περιπτώσεις τους ζήτησαν να απενεργοποιήσουν τον ήχο και την δόνηση. Τελικά όσοι από τους συμμετέχοντες ήταν εξαρτημένοι από το κινητό τους, επηρεάζονταν περισσότερο όταν το είχαν στον ίδιο χώρο. Ακόμα και όταν αυτό ήταν στο αθόρυβο και δεν χτυπούσαν οι ειδοποιήσεις. Αντίθετα, όσοι έβαλαν το κινητό τους σε ένα άλλο δωμάτιο και δεν είχαν οπτική επαφή μαζί τους, είχαν τη μέγιστη αποδοτικότητα.

Τελικά η έρευνα έδειξε ότι οι συμμετέχοντες ασχολούνταν περισσότερο απ’ όσο νόμιζαν και έχαναν χρόνο από τη δουλειά τους που δεν το φαντάζονταν.

Τα ίδια περίπου στοιχεία έδειξε και έρευνα του 2015 στο Journal of Experimental Psychology: Human Perception and Performance σύμφωνα με την οποία ο ήχος του κινητού σού αποσπά την προσοχή και επηρεάζει την απόδοσή σου όταν δουλεύεις, ακόμα και αν εσύ δεν ασχολείσαι με αυτό.

Αν θεωρείς ότι ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, κρύψτο από το γραφείο σου και δες τα αποτελέσματα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss