Τι “έρχεται” από την Apple τον Σεπτέμβριο;

Ο Ιούλιος είναι παραδοσιακά ο μήνας κατά τον οποίο τα πρώτα spy shots του επόμενου iPhone αρχίζουν να κάνουν βόλτες στο διαδίκτυο και τα αντίστοιχα σχόλια για ονειρικές δυνατότητες γεμίζουν το twitter.

Οι περισσότερες προβλέψεις αστοχούν εντυπωσιακά αλλά κάποιες άλλες πέφτουν διάνα. Συνήθως οι σωστές προβλέψεις προέρχονται μεταξύ άλλων από τον αναλυτή Ming Kuo και για αυτόν τον λόγο θα βασιστούμε πάνω του γιατί αυτά που λέει στην τελευταία του αναφορά ακούγονται λογικά.

Ο Ming λοιπόν θεωρεί ότι θα δούμε 3 νέες συσκευές iPhone.

Η πρώτη και πιο οικονομική θα αποτινάξει τον «ζυγό» της OLED Οθόνης του iPhone X που και προβλήματα προσέφερε στην εταιρία αλλά και βάρος στα τηλέφωνα. Η πρόβλεψη αναφέρει μία πιο οικονομική συσκευή με οθόνη LCD 6,1 ιντσών, που παρόλα αυτά θα αντιγράψει το notch του iPhone X αλλά και το γενικότερο design της επετειακής συσκευής. Σύμφωνα με τον ίδιο, για να καταφέρει η νέα συσκευή να πωλείται σε αρκετά εμπορική τιμή, 600-700 ευρώ, θα απωλέσει και την λειτουργία 3D Touch ενώ θα έχει μόνο έναν φακό στην φωτογραφική.

Από εκεί και πέρα οι αναμενόμενες νέες συσκευές, iPhone 9 και iPhone 9 Plus, θα εφοδιάζονται με OLED οθόνη, 3D Touch αλλά και Face ID και όπως αποδεικνύουν θήκες προστασίας που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο, οι διαστάσεις οθόνης θα είναι 5.8 και 6.5 ίντσες.

Τέλος, όπως αναφέρουν αρκετοί αναλυτές, με την παρουσίαση των νέων συσκευών, είναι πιθανόν ότι θα σταματήσει εντελώς η παραγωγή του iPhoneX, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει είτε σε μείωση της μεταπωλητικής του αξίας είτε στην εκτόξευσή της, ως limited edition προϊόντος.

Οι παραπάνω φήμες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι σημερινοί κάτοχοι iPhone X δεν έχουν κάποιο σημαντικό λόγο να προχωρήσουν σε αντικατάσταση. Για όλους τους άλλους πάντως, η αφομοίωση του design του iPhone X στις νέες αλλά πιο οικονομικές συσκευές, μπορεί να είναι ο λόγος που θα τους οδηγήσει στο …ταμείο.

του Χρήστου Δασκαλόπουλου

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss