Τι θα συμβεί αν η Ρωσία χτυπήσει με πυρηνικά

«Κίνδυνος να τοποθετηθούν πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία», αναφέρουν οι ειδικοί αναφορικά με τις εξελίξεις που παίρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Για την νέα χειρότερη τροπή που φαίνεται να παίρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία, με ανοικτές πλέον απειλές και για χρήση πυρηνικών όπλων αλλά και για τον διπλωματικό «αγώνα δρόμου» που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη μεταξύ Δύσης και Ρωσίας μίλησαν οι Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος, καθηγητής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και ο Σωτήρης Σέρμπος, καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.
«Με αφορμή την ενεργειακή κρίση διαπιστώνουμε όλοι ότι όλοι οι φθηνοί υδρογονάνθρακες δεν ήταν χωρίς ρίσκο. Δεν ήταν χωρίς πιθανές συνέπειες για την ίδια μας την ασφάλεια. Η Ρωσία, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, έχει χάσει γεωπολιτικά και θα αποδυναμωθεί μεσοπρόσθεσμα και αν υποθετικά χρησιμοποιούσε πυρηνικά θα γινόταν και με την σφραγίδα ένα κράτος παρίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σέρμπος στην ΕΡΤ.

Από την πλευρά του ο κ. Λιόλιος, σχολιάζοντας την είδηση ότι στην Πολωνία έχουν αρχίσει πάλι να μοιράζουν χάπια ιωδίου για τον κίνδυνο πυρηνικής απειλής δήλωσε ότι «ως καθηγητής Στρατιωτικής Άμυνας Πυρηνικών Όπλων στον Ελληνικό Στρατό γνωρίζουμε τον τεράστιο (πυρηνικό) κίνδυνο που υπάρχει εκεί».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα χάπια ιωδιού τονίζοντας ότι σκοπό έχουν να μπλοκάρουν το ραδιενεργό ιώδιο 131 που φεύγει από μια πυρηνική μόλυνση (έκρηξη ή πυρηνικό αντιδραστήρα) με σκοπό να μην υπάρχει κίνδυνος για καρκίνο στον θυροειδή.

«Είναι υπερβολή. Στην Ελλάδα δεν πρέπει να πάρει κανείς αν δεν δώσουν οι Αρχές» τόνισε ο καθηγητής Στρατιωτικής Σχολής. Mιλώντας για την πυρηνική σκακιέρα στην περιοχή διευκρίνισε ότι ο κίνδυνος υπάρχει από την χρήση των τακτικών πυρηνικών όπλων, μικρής ισχύος.

«Αυτά είναι 100 φορές μικρότερα από τη βόμβα της Χιροσίμας» υποστήριξε ο καθηγητής Στρατιωτικής Άμυνας Πυρηνικών Όπλων δείχνοντας τους χάρτες που βρίσκονται οι βάσεις όπ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss