Time Out: Δρόμος της Αθήνας στη λίστα με τους πιο cool δρόμους στον κόσμο

Τη λίστα με τους πιo cool δρόμους στον κόσμο δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες το «Time Out», ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ένας ελληνικός, αφήνοντας πίσω του δημοφιλείς δρόμους σε κοσμοπολίτικους προορισμούς όπως το Μαϊάμι, το Λονδίνο, το Ντουμπάι, η Νέα Υόρκη κ.α.

Ο φετινός κατάλογος περιλαμβάνει 33 δρόμους, τρεις περισσότερους από τον πρώτο κατάλογο του 2021, ενώ περιλαμβάνει, επίσης, αρκετές νέες πόλεις, όπως η Ταϊπέι, η Βομβάη, η Αθήνα και η Άκρα.

«Περισσότερο από μια γειτονιά, ένας δρόμος μπορεί να καθορίσει την κουλτούρα μιας πόλης, τονίζεται στο δημοσίευμα, με τους ιθύνοντες της λίστας να σημειώνουν πως «Στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, η ζωή έχει επιστρέψει σε προ- πανδημίας ρυθμούς. Με τους ανθρώπους να κάνουν με ενθουσιασμό σχέδια και να βγαίνουν ξανά στις πόλεις τους και σε ταξίδια πόλης», δήλωσε ο δήλωσε ο James Manning, ταξιδιωτικός συντάκτης του «Time Out».

Και συμπλήρωσε: «Ο κατάλογός μας με τους πιο cool δρόμους στον κόσμο περιλαμβάνει τις βασικές οδικές αρτηρίες τις οποίες οι ενημερωμένοι ντόπιοι -συμπεριλαμβανομένων των ειδικών συντακτών και συνεργατών μας- προτείνουν να περπατήσετε αυτή τη στιγμή».

Κολοκοτρώνη: Ο δρόμος στην Αθήνα ανάμεσα στους πιο cool του κόσμου

Ο ελληνικός δρόμος που βρέθηκε στη λίστα με τους πιο cool δρόμους στον κόσμο είναι η οδός Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας, η οποία συναντάται στη 12η θέση της λίστας. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «Στην εξαιρετική οδό Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας, ανεξάρτητα καταστήματα διεκδικούν την προσοχή και τη διασκέδαση, ενώ φρέσκα resto-bars δίνουν το παρών».

Αναφορά στο άρθρο γίνεται και στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (που κάποτε ήταν το κτίριο της Βουλής), ενώ ο συντάκτης συστήνει στους αναγνώστες να κατευθυνθούν αργά αργά προς την Αιόλου, θαυμάζοντας τη νεοκλασική αρχιτεκτονική καθώς προχωρούν και προτείνει να αγοράσουν βιβλία αντίκες και εκτυπώσεις, από αυθεντικούς πίνακες και αποκόμματα βιβλίων αιώνων μέχρι χάρτες και έργα της ελληνικής ιστορίας, στα διάφορα βιβλιοπωλεία του δρόμου.

Οι δρόμοι που βρέθηκαν στην κορυφή του κόσμου

Στην κορυφή του κόσμου βρέθηκε η οδός Wellington στο Μόντρεαλ, η οποία πλαισιώνεται από ένα από τα καλύτερα μπαρ και ένα από τα καλύτερα νέα εστιατόρια της πόλης.

Στη δεύτερη θέση συναντάται η οδός Gertrude στη Μελβούρνη, η οποία διακρίνεται για το καταπράσινο τοπίο της, καθώς και για τα διατηρητέα κτίρια.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο δρόμος Great Western στη Γλασκώβη, που σφύζει από ζωή από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss