Tips για το Linkedin σου για το 2018

Σχεδόν κάθε βιομηχανία χρησιμοποιεί το LinkedIn προκειμένου να βρει και να ελέγξει υποψήφιες θέσεις εργασίας, και πάνω από το 90% των στελεχών που προσλαμβάνουν υπαλλήλους ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος στον επαγγελματικό ιστότοπο, σύμφωνα με στοιχεία της Εταιρείας Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Παρακάτω παρουσιάζουμε συμβουλές για το προφίλ σας στο LinkedIn:

Τι να γράψετε και τι να μην

Υπάρχουν ορισμενα πράγματα που ανήκουν σε κάθε προφίλ, σύμφωνα με την ειδικό σε θέματα καριέρας στο LinkinIn, Blair Decembrele.

Οι χρήστες που καταγράφουν την εκπαίδευσή τους εμφανίζονται στις αναζητήσεις έως και 17 φορές συχνότερα από όσους δεν το κάνουν, ενώ η τοποθεσία είναι άλλη μία σημαντική λεπτομέρεια που μπορεί σας βοηθήσει να εμφανίζεστε έως και 23 φορές περισσότερο στις αναζητήσεις.

Να είστε κοινωνικοί

Το LinkedIn μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο δικτύωσης. Αντί να αποθηκεύετε μόνο τις συνδέσεις που έχετε συναντήσει καθ ‘όλη την επαγγελματική σας ζωή, ασχοληθείτε ενεργά – κάντε like, share σε αυτά που σας αρέσουν και μην διστάσετε να σχολιάσετε κάτι που σας έκανε εντύπωση.

Παρουσίαση του εαυτού σας

Το προφίλ σας στο LinkedIn είναι μια ευκαιρία να προσθέσετε κάποια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σας στην επαγγελματική σας πορεία, οπότε μην μπείτε στη διαδικασία να αντιγράψετε το βιογραφικό σας κατά λέξη. Τα καλύτερα προφίλ συνήθως γράφονται σε πρώτο πρόσωπο («Είμαι δημοφιλής PR, εμπιστευμένος από τα μεγαλύτερα ονόματα της Silicon Valley»).

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι η εργασιακή εμπειρία που παρουσιάζετε είναι ενημερωμένη και σχετική με την καριέρα σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε κάποια εθελοντική σας εργασία ή εμπειρία – εάν έχετε

Διατηρήστε το προφίλ σας ζωντανό

Εάν θέλετε το προφίλ σας να ξεχωρίζει, θα πρέπει να το ενημερώνετε συχνά με παραδείγματα της εργασίας σας. Έγγραφα που έχετε γράψει, έργα που έχετε ολοκληρώσει και παρουσιάσεις αποτελούν άριστες επιλογές.

Βρείτε κάτι για το οποίο είστε περήφανοι, όπως φωτογραφίες από μία εκδήλωση που οργανώσατε ή ένα βίντεο μιας συζήτησης στην οποία συμμετείχατε. Στόχος είναι να προσελκύσετε υποψήφιους εργοδότες και να τους «πείσετε» ότι αξίζει να εργάζονται μαζί σας.

Κάντε έρευνα

Υπάρχουν πάνω από 11 εκατομμύρια ενεργές λίστες εργασίας στο LinkedIn, σύμφωνα με τον Decembrele. Περάστε λίγο χρόνο σε αγγελίες για θέσεις που σας ενδιαφέρουν και καταγράψτε τις δεξιότητες που ζητούν.

Συχνά, οι υπεύθυνοι προσλήψεων αναζητούν στο LinkedIn για λέξεις-κλειδιά σχετικά με τη θέση εργασίας που προσπαθούν να καλύψουν. Εάν εσείς τις προσθέσετε στο προφίλ σας τότε θα τους οδηγήσετε πιο γρήγορα σε εσάς.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss