- Advertisement -

Το πρόγραμμα του για την τρίτη εβδομάδα δράσεων έδωσε στη δημοσιότητα το «ΕΜΠΡΟΣ» το οποίο συνεχίζει ενεργά τις δράσεις υπεράσπισης και φροντίδας του θεάτρου από τις πληγές της απόπειρας εκκένωσης.

Αυτή η εβδομάδα χαρακτηρίζεται εκτός από τις νέες καλλιτεχνικές δράσεις, από την σταδιακή επανεκκίνηση κάποιων από τα σταθερά ελεύθερα ανοιχτά εργαστήρια, την καθαριότητα του κτιρίου και την ετοιμασία υποδοχής κόσμου στην ταράτσα, τη φροντίδα του ενός προς τον άλλον και την συνάντηση των καλλιτεχνών με τους εργαζόμενους στην μεγάλη ημέρα γενικής απεργίας στις 10 Ιούνη.

Το πρόγραμμα του χώρου:

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/6
16.00- 20.00
Studio of Performance (Περφορμανς) Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών -Εαρινό Εξάμηνο ‘21- Τιτλος: Φανταστικές Ανατομίες 2
Το εργαστήριο περφορμανς της Ανώτατης Σχολής Καλων Τεχνων με καθηγήτρια την καλλιτέχνη Γεωργία Σαγρή θα πραγματοποιήσει τις τελικές του παρουσιάσεις στο θέατρο Εμπρος. Η θεματική του εργαστηρίου ειναι “κοινωνικό τραύμα και η επουλωσή του”. Ο καθε φοιτητής/τρια θα ζητηθεί να προτείνει ένα κοινωνικό έργο/άσκηση/δράση και να παρουσιάσει ενα έργο διάρκειας 3 λεπτών. Μετά απο κάθε παρουσίαση θα ακολουθεί συζήτηση.

TΡITH 8/6
Ημέρα Καθαρίσματος και φροντίδας του κτιρίου
χρονική ζώνη α: 10 π.μ. έως 15.00 και χρονική ζώνη β: 15.00 έως 18.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/6
16.00- 20.00
Studio of Performance (Περφορμανς) Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών -Εαρινό Εξάμηνο ‘21- Τιτλος: Φανταστικές Ανατομίες 2
Το εργαστήριο περφορμανς της Ανώτατης Σχολής Καλων Τεχνών με καθηγήτρια την καλλιτέχνη Γεωργία Σαγρή θα πραγματοποιήσει τις τελικές του παρουσιάσεις στο θέατρο Εμπρός. Η θεματική του εργαστηρίου ειναι “κοινωνικό τραύμα και η επούλωσή του”. Ο καθε φοιτητής/τρια θα ζητηθεί να προτείνει ένα κοινωνικό έργο/άσκηση/δράση και να παρουσιάσει ενα έργο διάρκειας 3 λεπτών. Μετά από κάθε παρουσίαση θα ακολουθεί συζήτηση.

20.00- 21.30 (πλατεία Εμπρός)
Θέατρο Play Back: Ομάδα Play back Ground- Παίζουμε με το κοινό της πλατείας, χαρτογραφώντας εκείνες τις σκέψεις που ξετυλίγουν το νήμα και δημιουργούν ένα κοινό έδαφος. Μοιραζόμαστε κάποια από τα εργαλεία του κοινωνικού θεάτρου playback, σε ένα ανοικτό εργαστήρι, συνδημιουργώντας μια συμ-παράσταση για το εμπρός και το δημόσιο χώρο που υπερασπιζόμαστε, εντός κι εκτός των τοίχων.
20.30 (κτίριο Εμπρός)
BALKAN SESSION- Ανοιχτό εργαστήριο συνάντησης Μουσικών- Μοιρασμένοι μέσα στο κτίριο μουσικοί αυτοσχεδιάζουν συντονισμένα σε διάφορες αίθουσες ήχους από τα Βαλκάνια σε ένα ανοιχτό εργαστήριο που ενθουσιάζει καλλιτέχνες και κοινό.

ΠΕΜΠΤΗ 10/6
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ώρα 11 π.μ. Πλατεία Κλαυθμώνος
Συμμετοχή του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ στην πορεία ενάντια στον αντεργατικό νόμο. Καλούμε τους καλλιτέχνες, τους ακτιβιστές, τις φίλες και τους φίλους του Εμπρός στην συγκρότηση μπλοκ στη διαδήλωση.

FIGHT BACK Club- ώρα 19.00
Το Fight Back Club είναι ένα δίκτυο κοινωνικά ανήσυχων δασκάλων/εκπαιδευτών πολεμικών τεχνών και μαχητικών αθλημάτων, με στόχο την παροχή εκπαίδευσης αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας σε άτομα που βρίσκονται στο στόχαστρο της πατριαρχίας και της κουλτούρας του βιασμού. Απευθυνόμαστε σε όλ@ ανεξαρτήτως φύλου, ταυτότητας, προσανατολισμού, επιτέλεσης (straight, gay, λεσβίες, cis, trans, intersex, κ.ο.κ.)
Θεματικές Βιωματικού Workshop

-Αυτοπροστασία: Ασκήσεις αυτοκυριαρχίας, αντίληψης και στρατηγικής (αναπνοές, φωνή, προτεραιότητες, σχέδιο δράσης)
-Οριοθέτηση: Ασκήσεις επικοινωνίας ορίων και εγχάραξης αποστάσεων ζωτικού χώρου (στάση σώματος, ευθυγράμμιση καναλιών επικοινωνίας, σωματικό φράγμα)
-Αυτοάμυνα: Ασκήσεις συναισθηματικής ετοιμότητας για σύγκρουση και μαχητικές πρακτικές (ιεράρχηση διακυβευμάτων σύγκρουσης, διέγερση μαχητικού συναισθήματος, όρθια μάχη σε απόσταση συνδιαλλαγής και εκ του συστάδην)
Η συμμετοχή στο workshop γίνεται απαραιτήτως με μάσκα για την ασφάλεια όλων μας. 
https://www.facebook.com/smash.sexism/

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/6 – ώρα 19.00
Ανοιχτό Εργαστήριο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ και γλέντι με την συμμετοχή μουσικών από πολλούς τόπους.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/6 – ώρα 20.00
Chez-moi ( Το σπίτι μου ) – Χορογραφία, performance της Αγγελική Μαριδάκη στην σκηνή του θεάτρου με μέτρα προστασίας, απαραίτητη χρήση μάσκας από τους θεατές και αποστάσεις στις θέσεις. Το CHEZ-MOI αποτελεί μια ματιά στη σουρεαλιστική καθημερινότητα μιας γυναικείας φιγούρας η οποία μετατρέπει το βάρος των αναμνήσεων, του αποχωρισμού του οικείου, του πόνου, της ενηλικίωσης σε χιούμορ, σαρκασμό και αυτοσαρκασμό, προσπαθώντας να προστατευθεί από τα επίπονα συναισθήματα αλλά και να προστατεύσει το θεατή – διάρκεια 12′

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/6
Απόγευμα για τα παιδιά και τους γονείς τους! από τις 17.00 έως τις 19.00 που ξεκινά η συνέλευση
Ο Lucas από την ομάδα ΑΚΡΟΝ παρουσιάζει μια φαντασμαγορική παράσταση ζογκλερικών “Juggling Comedy” – ώρα 17.00

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην Εκπαίδευση στηρίζει το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός και την Κυριακή 13/6 στις 18.30 σε συνεργασία με την ομάδα κλόουν Canta Liba θα παρουσιάσει την παράσταση «Τράβα Εμπρός!» για μικρούς και μεγάλους.»

ώρα 19.00
Ανοιχτή Γενική Συνέλευση του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός.

Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση «καλούμε ακτιβιστικές και καλλιτεχνικές ομάδες, φίλους και φίλες του Εμπρός, να συμμετάσχουν ενεργά στην υπεράσπιση, περιφρούρηση και λειτουργία του αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου διαμορφώνοντας με τις προτάσεις και τις ιδέες τους ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων, παραστάσεων, ομιλιών, μαθημάτων που θα αναδεικνύει συνολικά τα προτάγματα και τα περιεχόμενα του αγώνα μας για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας, αξιοπρέπειας και κοινωνικής δικαιοσύνης».