Το 2027 θα είναι έτοιμη η Σήραγγα Ηλιουπόλεως που θα συνδέει τη Λ. Κατεχάκη με τη Λ. Βουλιαγμένης

Μόλις 10 λεπτά θα απαιτούνται για να φτάσουμε από την Λεωφόρο Κατεχάκη στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, παρακάμπτοντας υπογείως την Ηλιούπολη.

Το 2027 αναμένεται να ολοκληρωθεί η Σήραγγα Ηλιουπόλεως που θα συνδέει τη Λεωφόρο Κατεχάκη, στο ύψος του στρατοπέδου “Σακκέτα”, με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πιθανότατα στην περιοχή του σταθμού μετρό Ηλιούπολης.

Με το νέο δρόμο εκτιμάται πως θα χρειάζονται περίπου 10 λεπτά για τη συγκεκριμένη απόσταση, από μισή ώρα που απαιτείται κατά μέσο όρο σήμερα.

Η σήραγγα αναμένεται να αποσυμφορήσει τόσο την Ηλιούπολη και την Αργυρούπολη, όσο και τη Λεωφόρο Κιφησού σε ένα μικρό ποσοστό.

Το κόστος κατασκευής της Σήραγγας Ηλιουπόλεως υπολογίζεται σε 450-500 εκατομμύρια ευρώ και το έργο εντάσσεται στις επεκτάσεις της Αττικής Οδού. Την εκπόνηση των μελετών έχει αναλάβει η Lamda Development και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν και θα παραδοθούν στο υπουργείο υποδομών το 2023.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η σήραγγα θα έχει μήκος 3 χιλιόμετρα με 3 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας, χωρίς εξόδους. Αλλαγές θα υπάρξουν και στη Λ. Βουλιαγμένης, η οποία θα μετατραπεί σε αυτοκινητόδρομο, χωρίς φανάρια, μέχρι το Ελληνικό. Θα γίνει διαπλάτυνση του δρόμου και θα δημιουργηθούν ανισόπεδοι κόμβοι σε τις συμβολές μέχρι το Ελληνικό.

Έτσι, με την Σήραγγα Ηλιούπολης, την Λ. Βουλιαγμένης, την Λεωφόρο Κηφισού και την Αττική Οδό, η Αθήνα θα έχει ένα δίκτυο ελεύθερων από φανάρια κεντρικών οδικών αξόνων που θα εξυπηρετεί τις μετακινήσεις τόσο βορρά-νότου όσο και ανατολής-δύσης.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss