To αριστουργηματικό North By Northwest του Alfred Hitchcock – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Ενας διαφημιστής εκλαμβάνεται κατά λάθος ως διπλός κατάσκοπος, κατηγορείται για τη δολοφονία ενός διπλωμάτη και μπλέκει σε μια απίστευτη περιπέτεια με μια μοιραία γυναίκα.

Αναμφίβολα, ο Alfred Hitchcock θεωρείται ένας από τους πιο εμβληματικούς σκηνοθέτες στην ιστορία του κινηματογράφου. Η μια ταινία είναι καλύτερη από την προηγούμενη του. Σε αυτο το αφιέρωμα του Classic’s Corner, θα μιλήσουμε για το North By Northwest μια ακομα πολύ καλή ταινία του Alfred Hitchcock, αν μπορούμε φυσικά να ξεχωρίσουμε τις προσπάθειες του σημαδιακού σκηνοθέτη.
Ακόμα και πολλά χρόνια μετά, το North By Northwest είναι μια ταινία που παραμένει κλασική και όχι απλά δεν βαριέσαι να την δεις, αντίθετα είναι επιβεβλημένο να παρακολουθήσεις το κάθε της λεπτό.
O τεράστιος Hitchcock για μια ακόμα φορά καταφέρνει να δημιουργήσει ένα οπτικό αριστούργημα, το οποίο διαθέτει συμβολισμούς, αλληγορίες, περνάει πολλά μηνύματα και γενικά καταφέρνει να καθηλώσει.
Σε κάθε ταινία του σπουδαίου δημιουργού βλέπουμε πολλά χαρακτηριστικά, όπως εξαιρετικό σενάριο, σφιχτοδεμένη πλοκή, ένταση και ωραία κινηματογράφηση, ωστόσο προσωπικά πιστεύω ότι ίσως το North By Northwest είναι η πιο ωραία δομημένη του ταινία. Με ελάχιστη διαφορά από τις υπόλοιπες φυσικά.
Έχουμε δει πολλές σπουδαίες ταινίες και δημιουργούς οι οποίοι έχουν αφήσει εποχή. Ωστόσο χωρίς δεύτερη συζήτηση αν έπρεπε να ξεχωρίσει κάποιους σκηνοθέτες για τους συμβολισμούς τους και τις αλληγορίες, σίγουρα από τα πρώτα ονόματα που θα σκεφτόμασταν θα ήταν ο Alfred Hitchcock.
Και εδώ επιβεβαιώνεται αυτός ο χαρακτηρισμός, καθότι με την βοήθεια του εξαιρετικά καλογραμμένου του σεναρίου, καταφέρνει να παραδ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss