Το Αρκαλοχώρι παραμένει στις προτεραιότητες της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κων. Δήμτσας επισκέφθηκε τις σεισμόπληκτες περιοχές Αρκαλοχωρίου του Ν. Ηρακλείου

Επίσκεψη στις σεισμόπληκτες περιοχές Αρκαλοχωρίου του Ν. Ηρακλείου πραγματοποίησε χθες 20 Οκτωβρίου ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κων. Δήμτσας εντός του πλαισίου επισκέψεως εργασίας στην Κρήτη.
Στη συνάντησή του με τον επιχώριο μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου και Καθηγητή ΑΠΘ Σεβασμιώτατο κ. Ανδρέα Νανάκη ο επικεφαλής της «Αποστολής» υπογράμμισε την ετοιμότητα του οργανισμού να συνεισφέρει περαιτέρω την τοπική μητρόπολη σε προγράμματα και δράσεις. «Ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό, το Αρκαλοχώρι οφείλει να παραμείνει στις προτεραιότητες των αρμοδίων και να μην εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Η Τοπική Εκκλησία συνεχίζει να συμπαρίσταται τους πληγέντες και η «Αποστολή» θα παραμείνει συνοδοιπόρος της, παρέχοντας τρόφιμα σε όσους έχουν ανάγκη».

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης κ. Ανδρέας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.Κ. Ιερωνύμου του Β΄ για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση της «Αποστολής». «Η βοήθειά της υπήρξε πολύτιμη για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών των πληγέντων. Κατέδειξε δε την άριστη οργάνωση που διαθέτει ώστε να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά σε έκτακτες ανάγκες φυσικών καταστροφών, όπως οι σεισμοί. Εν τω προσώπω της «Αποστολής» η Εκκλησία της Ελλάδος έχει ένα πολύτιμο εργαλείο πολύπλευρης κοινωνικής και φιλανθρωπικής παρέμβασης, το οποίο εδώ και χρόνια στηρίζει ενεργητικά το εκκλησιαστικό έργο και καλύπτει σημαντικές κοινωνικές ανάγκες που προκύπτουν. Η Εκκλησία μαζί με την σωτηριώδη και αγιαστική Της αποστολή, έχει και την κοινωνική της αποστολή, ώστε η πίστη Της να επιβεβαιώνεται δια των καλών έργων Της: «Τί τὸ ὄφελος, ἀδελφοί μου, ἐὰν πίστιν λέγῃ τις ἔχειν, ἔργα δὲ μὴ ἔχῃ;» (Καθ. Ἐπιστ. Ἰακώβου, 2.14). Ευχαριστούμε εκ μέρους του λαού της μητροπόλεώς μας από καρδιάς τον Μακαριώτατο Αθηνών και την «Αποστολή» για την πολύτιμη βοήθειά τους», δήλωσε εμφατικά ο μητροπολίτης κ. Ανδρέας.

Υπενθυμίζεται πως μόλις έναν χρόνο πριν, στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, η περιοχή Αρκαλοχωρίου δοκιμάσθηκε από ισχυρό σεισμό μεγέθους 6.0 της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος προκάλεσε υλικές ζημιές στο Αρκαλοχώρι και στα πέριξ χωριά. Αμέσως μετά …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss