To Athens Pride για το αίτημα συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης των ΛΟΑΤ Αστυνομικών

 “Με βάση τις πολύπαθες σχέσεις της LGBTQI+ κοινότητας με την αστυνομία, αλλά και τις πρόσφατες δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, η αστυνομική σας ταυτότητα, είτε με στολή είτε με οποιοδήποτε διακριτικό στοιχείο που την υποδηλώνει, δεν έχει ακόμη χώρο στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας”
Στο αίτημα της European LGBT Police Association για συμμετοχή στο Αthens Pride με περίπτερο, χαιρετισμό και μπλοκ στην παρέλαση απάντησε η επιτροπή και η πολιτική ομάδα του Athens Pride, τονίζοντας ότι λόγω των συνθηκών η αστυνομική ταυτότητα δεν έχει ακόμη χώρο στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας. Κάλεσε ωστόσο τα άτομα να λάβουν μέρος ως ατομικότητες “για να ζήσουμε μαζί αυτή την ημέρα μνήμης, γιορτής και διεκδίκησης με Υπερηφάνεια”.
Ακολουθεί η γραπτή απάντηση:
“Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη διάθεσή σας να στηρίξετε στο Athens Pride καθώς και να σας ευχηθούμε κάθε επιτυχία στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου ΛΟΑΤΚΙ+ Αστυνομικών. Ελπίζουμε οι καλές πρακτικές που θα συζητηθούν εκεί να βρουν πρόσφορο έδαφος και στην Ελληνική Αστυνομία.
Με βάση τις πολύπαθες σχέσεις της LGBTQI+ κοινότητας με την αστυνομία, αλλά και τις πρόσφατες δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, η αστυνομική σας ταυτότητα, είτε με στολή είτε με οποιοδήποτε διακριτικό στοιχείο που την υποδηλώνει, δεν έχει ακόμη χώρο στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας. Είναι ευρέως γνωστό ότι πολλά LGBTQI+ άτομα στην Ελλάδα έχουν επανειλημμένα κακοποιηθεί, προπηλακιστε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss