Το Black Panther “έμπηξε” τα νύχια του, σε όλα τα ρεκόρ του box office των ΗΠΑ

Είναι επίσημο. Με 631 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα στο εγχώριο box office των ΗΠΑ, η ταινία Black Panther της Marvel γίνεται η ταινία της, με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στις ΗΠΑ.

 

Η ταινία του Ryan Coogler, η οποία μας άρεσε πολύ παρεμπιπτόντως (διαβάστε την γνώμη μας εδω) είδε να κάνει άλλα 17 εκατομμύρια δολάρια σε 3.370 αίθουσες στο έκτο της Σαββατοκύριακο, ενω ξεπέρασε και την ταινία The Avengers οι οποίοι είχαν κάνει 623 εκατομμύρια δολ. το 2012. Το Black Panther μάλιστα πέρασε πρόσφατα και το Star Wars: The Last Jedi το οποίο μετράει 619 εκατομμύρια δολάρια απο τα Χριστούγεννα του 2017.

Το Black Panther σπάει άλλο ενα ρεκόρ και γίνεται επίσης η πέμπτη ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στις ΗΠΑ. Η ταινία με τα υψηλότερα κέρδη στην εγχώρια ιστορία είναι το Star Wars: The Force Awakens του 2015, το οποίο έφθασε τα 936,6 εκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενα από τα 760,5 εκατομμύρια δολάρια του Avatar, το 659,3 εκατομμύρια δολάρια του Τιτανικού και τα 652,2 εκατομμύρια δολάρια του Jurassic World.

 

Από τότε που ξεκίνησε στις 16 Φεβρουαρίου, το Black Panther συνέχισε να συντρίβει τα ρεκόρ το ενα πίσω απο το άλλο, συμπεριλαμβανομένου και του ρεκόρ κατάρηψης του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο παγκόσμιο box office σε μόλις 26 ημέρες.

Σε ένα ακόμα, μάλιστα, σπάνιο κατόρθωμα, η ταινία κρατούσε την κορυφή στο box office για πέντε συνεχόμενα Σαββατοκύριακα. Η τελευταία ταινία που εξασφάλισε την πρώτη θέση για τουλάχιστον πέντε Σαββατοκύριακα ήταν το Avatar, το οποίο οδήγησε για επτά εβδομάδες το 2009 και το 2010. Πριν από αυτό, η ταινία The Sixth Sense του 1999 ήταν η τελευταία ταινία που κράτησε την πρώτη θέση για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss