To cheat or not to cheat?

To cheat or not to cheat? (Να κλέψω ή να μην κλέψω;)
Θα απαντήσω ξεκάθαρα, δεν το χρειάζεσαι. Και όχι γιατί είναι κάτι απαγορευμένο αλλά γιατί είναι κάτι που πραγματικά δεν υπάρχει.
Θα ξεκινήσω από τα βασικά.  
Τρώμε για να πάρουμε τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε αλλά και για να απολαύσουμε το φαγητό. Το φαγητό είναι κομμάτι της κοινωνικής ζωής. Βρισκόμαστε με ανθρώπους σε διάφορες περιστάσεις  και απολαμβάνουμε το φαγητό μαζί τους.
Αν νομίζετε ότι ένα πλούσιο γεύμα που θα προκύψει μια φορά στις τόσες μπορεί να σας παχύνει ή να αυξήσει από μόνο του το σωματικό λίπος τότε λυπάμαι κάνετε λάθος. Θα πρέπει για πολλές μέρες και συστηματικά να υπερβαίνετε το επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας για να βάλετε λίπος.
Αυτό που συνήθως βλέπετε μετά από μια μέρα με λίγο φαγητό παραπάνω ή μετά από ένα πλούσιο γεύμα πιθανότατα είναι ένα φούσκωμα από την ποσότητα της τροφής, μία μικρή αύξηση του νερού από το παραπάνω αλάτι ή ακόμα και μια αύξηση νερού επειδή αυξήθηκαν οι απλοί υδατάνθρακες που καταναλώσατε.
Όχι δεν παχύνατε, απλά βαρύνατε. Και αυτό το κάτι τι παραπάνω με μια προσεκτική και μελετημένη επόμενη (ή επόμενες μέρες) χωρίς στέρηση και ασιτία, θα διορθωθεί.
Και ποιο είναι το  πρόβλημα με το cheat day ή cheat meal;
Ένα πρόγραμμα διατροφής έχει και σαν σκοπό να διαμορφώσει μια άλλη διατροφική συμπεριφορά. Όχι μέσα από απαγορεύσεις ή αποκλεισμούς αλλά ορίζοντα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss