To chipset AMD TRX40 δεν είναι συμβατό με τους 1ης και 2ης γενιάς επεξεργαστές Ryzen Threadripper

Η AMD βάζει τις τελευταίες «πινελιές» στο «lineup» των 3ης γενιάς επεξεργαστών Ryzen Threadripper για την κατηγορία HEDT (High-End DeskTop).

Το πρώτο κύμα των συγκεκριμένων επεξεργαστών θα περιλαμβάνει και ένα μοντέλο με 24 πυρήνες, και θα λανσαριστεί μαζί με motherboards που θα ολοκληρώνονται γύρω από το νέο chipset AMD TRX40.

Τα motherboards του είδους δεν θα είναι συμβατά με τους 1ης και 2ης γενιάς επεξεργαστές Ryzen Threadripper, όπως και τα μοντέλα 3ης γενιάς Ryzen Threadripper δεν θα είναι «backwards compatible» με mainboards που βασίζονται στο chipset AMD X399.

Από ότι φαίνεται οι φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ημέρες για την συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν αληθινές, με τον ReHWolution να επιβεβαιώνει τις φήμες επικαλούμενος πληροφορίες που προέρχονται από την ASRock.

Ο λόγος για τους περιορισμούς αποτελεί μυστήριο. Είναι γνωστό ότι το EPYC MCM με την ονομασία «Rome» είναι «pin-compatible» με την πρώτη γενιά EPYC γνωστή και ως «Naples» επειδή αρκεί μόνο μία αναβάθμιση στο BIOS για να λειτουργήσουν τα νεότερα chips με παλαιότερους servers. To socket TR4 επίσης είναι σχεδόν όμοιο με το SP3r2. Οι νέοι επεξεργαστές 3ης γενιάς Ryzen Threadripper αναμένεται να λανσαριστούν τον Νοέμβριο.

TechPowerUp

Πηγ

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss