Το Ελληνικό γουέστερν “Αγάπη Και Αίμα” – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Η ταινία, “Αγάπη και Αίμα” προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1968 και έκοψε 381.554 εισιτήρια. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ισχυρότερο έναυσμα τόσο για τον Φώσκολο, όσο και για τον Φίνο, για να γυρίσουν την ταινία αυτή ήταν η πολύ μεγάλη επιτυχία που είχε σημειώσει 3 χρόνια νωρίτερα, μια ανάλογου ύφους ταινία, η ιστορική πλέον «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο», η οποία προβλήθηκε τη σεζόν 1965-1966 και έκοψε 588.101 εισιτήρια, ερχόμενη δεύτερη ανάμεσα σε 101 ταινίες.

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Φίνο ήταν ότι δεν τολμούσε να κάνει πράγματα που έκρυβαν κινδύνους και ρίσκο. Γιατί τι άλλο από ρίσκο ήταν το να επενδύσεις τη δεκαετία του 1960 χρήματα για να γυρίσεις μια ελληνική ταινία που πιο πολύ να παρεπέμπει σε γουέστερν, παρά σε κάποια ελληνική ηθογραφία.
Μια τέτοια ταινία ήταν το «Αγάπη και Αίμα», που έκανε πρεμιέρα στις 4 Μαρτίου του 1968, με την υπογραφή του Νίκου Φώσκολου. Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος, διαπραγματεύεται το αβυσσαλέο μίσος που υπάρχει ανάμεσα σε δύο τσιφλικάδες, αλλά και τις διαρκείς διαμάχες τους για κτηματικές διαφορές.
Πολλοί ακόμα και σήμερα υποστηρίζουν ότι το «Αγάπη και Αίμα» είναι μια ακόμα εκδοχή του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, με έντονα αισθηματολογική διάσταση, στην οποία κυριαρχού …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss