To επόμενο Audi R8 θα είναι ηλεκτρικό

Ο κύβος ερρίφθη και η επόμενη γενιά ενός από τα δημοφιλέστερα supercars στον πλανήτη θα είναι πλήρως ηλεκτρική με μπαταρίες.

Του Γιάννη Σκουφή
To Audi R8 παρουσιάστηκε πριν από 16 χρόνια και ως γνωστό βασίζεται στα μηχανικά μέρη της Lamborghini Gallardo. Ωστόσο, η φήμη του έχει ξεπεράσει ακόμη και αυτή του ιταλικού supercar, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο δημοτικότητας και αναζητήσεων στο διαδίκτυο.

Η πρώτη γενιά είχε έναν V8 4.2 FSI κινητήρα με 425 ίππους και αργότερα προστέθηκε και ένας V10 5.2 FSI με 525 ίππους. Το 2015 παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά του μοντέλου που και αυτή βασίστηκε ξανά στην Huracan με τους ίδιους κινητήρες και με μια πισωκίνητη έκδοση.
To R8 συνεχίζει να παράγεται και να πωλείται αφού η ζήτηση παραμένει ισχυρή. Ωστόσο, προς τα μέσα της δεκαετίας αναμένεται να ολοκληρώσει τον κύκλο του και να ξεκινήσει μια ολοκαίνουργια εποχή αφού δεν θα βασίζεται στο DNA της Huracan αλλά σε μία νέα πλατφόρμα της Porsche που θα είναι αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αυτή η νέα πλατφόρμα θα είναι η SSP που θα εξελίξει η Porsche σε συνεργασία με την Audi για όλα τα μελλοντικά σπορ μοντέλα αφού η τελευταία μετά το 2026 θα λανσάρει μόνο ηλεκτρικά. Η SSP θα αντικαταστήσει την J1, στην οποία βασίζονται τα σημερινά Audi E-Tron GT και Porsche Taycan.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss