To Hennessey VelociRaptor 6×6 επιστρέφει

Η αμερικανική Hennessey δεν είναι γνωστή μόνο για το ρεκόρ ταχύτητας που κρατά με το Venom F5 αλλά και για τα σπέσιαλ εξάτροχά της.

Του Γιάννη Σκουφή
Στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε τα δημοφιλέστερα μοντέλα στην αμερικανική αγορά δεν είναι κάποια οικογενειακά σεντάν ή κάποια SUV αλλά τα μεγάλα «αγροτικά». Ξέρετε, τα γνωστά pickup που κυριαρχούν στους δρόμους της αχανούς ηπείρου και που κάνουν όλες τις δουλειές. Είτε κινούνται στην άσφαλτο, είτε στο χώμα.

Το Ford F-150 είναι αυτό με τις υψηλότερες πωλήσεις εδώ και πολλά χρόνια και όπως είναι φυσικό η Raptor είναι η πιο ποθητή έκδοση. Μάλιστα, το F-150 Raptor είναι ένα από τα αγαπημένα των βελτιωτικών οίκων που κατά καιρούς έχουν διάφορες εμπνεύσεις και εκτελέσεις.
Εδώ βλέπετε μία από τις πιο εξεζητημένες περιπτώσεις όπου στο πίσω μέρος υπάρχει ένας ακόμη άξονας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό τριαξονικό με την περιποίηση της Hennessey που για την περίσταση το ονομάζει VelociRaptor.

Για λόγους αξιοπιστίας η ισχύς του twin-turbo V6 των 3.500 κυβικών έχει μειωθεί από τους 600+ του VelociRaptor με τους δύο άξονες στους 565 ίππους. Επιπρόσθετα υπάρχουν διάφορες ενισχύσεις στην ανάρτηση με αμορτισέρ της Fox και διπλά κλειδώματα των πίσω αξόνων.

Αυτό που πάλι ίσως να μην γνωρίζετε είναι πως αυτή η τρίτη(!) εκδοχή του εικονιζόμενου 6×6 που κατασκευάζει η εταιρεία από το Τέξας και που ετοιμάζεται να παραδώσει τα πρώτα αυτοκίνητα τον επόμενο μήνα.
Το γοργόν και χάρη έχει αφού η Hennessey ετοιμάζεται να εισπράξει 399.950 δολάρια για κάθε VelociRaptor 6×6 που θα πουλήσει όταν το απλό ξεκινά από 110. …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss