Το Ισραήλ υμνεί την Ίο: Το ιδανικό νησί για νέους, αλλά και όσους αισθάνονται νέοι

Ένα εκτενές και διθυραμβικό αφιέρωμα στην Ίο έκανε η Haaretz, μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του Ισραήλ. Συγκεκριμένα, το άρθρο, στο οποίο αναφέρεται ότι «η Ίος είναι το ιδανικό νησί για τους νέους, αλλά και όσους αισθάνονται νέοι!» εντάσσεται στις πρωτοβουλίες του Γραφείου ΕΟΤ Ισραήλ με τη στήριξη του Δήμου Ιητών και επιχειρεί να αποκαλύψει νέες πτυχές του προορισμού.

Κάτω από το πέπλο της διασκέδασης, ο δημοσιογράφος ανακαλύπτει ανεκτίμητους ιστορικούς θησαυρούς, όπως τον Τάφο του Ομήρου και τον αρχαιολογικό οικισμό του Σκάρκου ηλικίας 5.000 ετών περίπου.

Ειδική αναφορά γίνεται στην πεζοπορία, την ποδηλασία, την ιστιοπλοΐα και τις καταδύσεις, ως πηγές αναζωογόνησης εντός και εκτός της περιόδου τουριστικής αιχμής.

Ρεκόρ αφίξεων το Σεπτέμβριο

Με αφορμή το αφιέρωμα ο δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας επισημαίνει πως «γίνονται βήματα για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού και θεματικών προϊόντων όπως το Ios festival που μπορούν να συμβάλουν στην επιμήκυνση της σεζόν αλλά και στην διεύρυνση των αγορών ενδιαφέροντος για την Ίο. Άλλωστε, οι εφετινές επιδόσεις ήταν πολύ ενθαρρυντικές σε αυτή την κατεύθυνση».

Η Ίος με το βλέμμα ενός ντόπιου - αθηνόραμα travel

Το πολυ-θεματικό φεστιβάλ Ios Festival πραγματοποιήθηκε μετά τα μέσα Αυγούστου για δεύτερη συνεχή χρονιά με πολλούς επώνυμους καλλιτέχνες, αλλά και δράσεις που έκαναν αίσθηση όπως το fashion workshop δημιουργικής ανακύκλωσης και ο βιωματικός περίπατος αρχιτεκτονικής. Να σημειωθεί επίσης πως η Ίος φέτος είχε αύξηση-ρεκόρ στις ακτοπλοϊκές αφίξεις κατά 13,5% τον Σεπτέμβριο του 2022 σε σύγκριση με το 2019.

Δείτε παρακάτω: 

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss