Το κινητό μπορεί να προβλέψει αν κάποιος κινδυνεύει να πεθάνει

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, τα δεδομένα που έχουν συλλέξει οι αισθητήρες κίνησης του κινητού από το περπάτημα κάποιου μπορεί να προδόσει το πόσο πιθανό είναι να πεθάνει.

Τα δεδομένα που έχουν συλλέξει οι αισθητήρες κίνησης του κινητού τηλεφώνου από μόλις έξι λεπτά περπατήματος κάποιου, μπορεί να είναι αρκετά για να προβλεφθεί η πιθανότητα θανάτου του μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.
Μια μελέτη, με επικεφαλής τον Μπρους Σατζ του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για θέματα ψηφιακής υγείας “PloS Digital Health”, σύμφωνα με το “New Scientist”, βρήκε ότι η ακρίβεια της ανωτέρω μεθόδου είναι περίπου ανάλογη με εκείνη άλλων παραδοσιακότερων μεθόδων πρόβλεψης.

Προηγούμενες έρευνες είχαν εκτιμήσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου με βάση το συνολικό επίπεδο σωματικής δραστηριότητας, κάνοντας χρήση αισθητήρων σε άλλες συσκευές όπως τα “βραχιολάκια” και τα “έξυπνα” ρολόγια. Όλοι σχεδόν οι άνθρωποι έχουν πια “έξυπνα” κινητά τηλέφωνα (smartphones) με παρόμοιους αισθητήρες κίνησης, όμως δεν έχουν μαζί τους συνεχώς το τηλέφωνο τους, οπότε δεν μπορεί να καταγραφεί αξιόπιστα ο συνολικός βαθμός σωματικής δραστηριότητας τους.
Για να βρουν έναν εναλλακτικό δείκτη πρόγνωσης κινδύνου, οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss