Το κλειδί για λεία και ελαστική επιδερμίδα. Γιατί η beauty editor ξέρει

Το έχουμε πει πολλές φορές αλλά θα το ξανά επαναλάβουμε: Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και όπως η καρδιά, οι πνεύμονες ή ο εγκέφαλός, έχει βασικές λειτουργίες. Η κυριότερη από αυτή; Λειτουργεί ως ασπίδα. Επομένως, το να γνωρίζουμε πώς να υποστηρίξουμε τον φραγμό του δέρματος είναι ζωτικής σημασίας, γιατί δεν αφορά απλώς την αισθητική.
Μια λεία, φωτεινή επιδερμίδα είναι υπέροχη και η προστασία του φραγμού είναι ο τρόπος για να διατηρήσουμε το δέρμα μας υγιές.
Τι είναι ο φραγμός του δέρματος;
Όπως συνεπάγεται το όνομα, ο φραγμός του δέρματος που είναι επίσης γνωστός ως φραγμός υγρασίας αποτελεί τη πρώτη γραμμή άμυνας για το δέρμα μας. Είναι το εξωτερικό στρώμα που αποτελείται από λίπη, πρωτεΐνες και κύτταρα του δέρματος, εξηγεί η πιστοποιημένη δερματολόγος Dr. Mona Gohara, M.D., και βοηθά στη διατήρηση της απαραίτητης υγρασίας και στην προστασία των ρύπων. «Σκεφτείτε το ως φύλακας ασφαλείας», λέει στον Bustle. «Η υγεία του δερματικού φραγμού σχετίζεται άμεσα με τη συνολική υγεία του δέρματος. Ένας διακυβευμένος φραγμός ισοδυναμεί με συμβιβασμένο δέρμα».
Σε περίπτωση που ο δερματικός φραγμός έχει προσβληθεί, η απαραίτητη υγρασία μπορεί πιο εύκολα να εξατμιστεί, κάτι που είναι γνωστό ως δια-επιδερμική απώλεια νερού και έτσι πιθανοί ερεθιστικοί παράγοντες μπορούν να εισχωρήσουν σε αυτό. Ποιες είναι οι συνέπειες: ξηρό, ξεφλουδισμένο ή ερεθισμένο με φλεγμονή δέρμα.

@maralafontan

Το πολύ σημαντικό μικροβίωμα του δέρματός σας βρίσκεται στο φράγμα σας, εξηγεί ο πιστοποιημένος δερματολόγος Dr. Whitney Bowe, M.D. Έχει ακόμη και το δικό του ανοσοποιητικό σύστη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss