Το Mass είναι μια υποτιμημένη ταινία που πρέπει να δείτε

Βαθμολόγησε το άρθρο

Χρόνια έπειτα από μια ανείπωτη τραγωδία που διέλυσε τις ζωές τους, δύο ζευγάρια γονέων συμφωνούν να συζητήσουν μεταξύ τους σε μια προσπάθεια να πάνε ένα βήμα παρακάτω την ύπαρξη τους. Είναι όμως και δύο ζευγάρια που δένονται μεν από το ίδιο γεγονός, αλλά από την αντίθετη πλευρά δε.

Eίναι μερικές ταινίες που δυστυχώς δεν προβάλλονται, όσο θα έπρεπε ειδικά στην Ελλάδα, αλλά η συγκεκριμένη γενικότερα πέρασε απαρατήρητη και αγνοήθηκε πλήρως σε πολλά βραβεία. Το Mass δείχνει γιατί κάτι τέτοιες προσπάθειες αποδεικνύονται… λίρα εκατό.
Η ταινία είναι γυρισμένη με απλό αλλά πολύ καλό τρόπο και σίγουρα σε κάποια σημεία δεν πρόκειται καν να πάει το μυαλό στο τι θα επακολουθήσει, με το Mass να εστιάζει για μια ακόμα φορά στους χαρακτήρες και την επιρροή των γεγονότων.
Φυσικά η ταινία εστιάζει στον άνθρωπο και τα προβλήματα του, αλλά όπως λίγοι τα έχουν παρουσιάσει και χωρίς διδακτισμούς, μέσα από τις καταστάσεις με μια φοβερή σκηνοθεσία από τον πρωτοεμφανιζόμενο Fran Kranz.
Καταρχήν, η απεικόνιση των καταστάσεων μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο κατά κύριο λόγο είναι μοναδική και γίνεται εξαιρετική οικονομία χώρου. Όπως ειπώθηκε και προηγουμένως, η ταινία εστιάζει πάνω απ’ όλα στον άνθρωπο, με εντυπωσιακά “αθόρυβο” τρόπο και ένα δεύτερο μέρος πραγματικά που σε “πνίγει”.
Η σκηνοθεσία είναι υψηλού επιπέδου. Εξαιρετικά ευρυγώνια πλάνα, και πολύ ωραία απεικόνιση των χαρακτήρων μέσα στον κλειστό χώρο, με την σκηνοθεσία να δίνει τον απαιτούμενο χώρο στους ηθοποιούς για να ελιχθούν, αλλά παράλληλα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss