To Matter, το πρότυπο για το έξυπνο σπίτι που θα «ενοποιήσει» όλες τις πλατφόρμες, έρχεται επιτέλους σύντομα

Το πρότυπο για το έξυπνο σπίτι που υποτίθεται ότι θα αλλάξει τα… πάντα, καθώς θα επιτρέπει την διαλειτουργικότητα μεταξύ των προϊόντων και των πλατφορμών «smart home», θα είναι σύντομα στην αγορά.

Η Connectivity Standards Alliance (CSA) διέθεσε επίσημα την προδιαγραφή Matter 1.0 ξεκινώντας παράλληλα το πρόγραμμα πιστοποίησης προϊόντων. Μέχρι να δημοσιευτεί η προδιαγραφή, περιμέναμε σχεδόν ένα χρόνο.
Αρχικά, η προδιαγραφή που βασίζεται στα WiFi, Bluetooth LE και Thread είχε προγραμματιστεί να διατεθεί το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο για να διασφαλιστεί η πλήρης υποστήριξη, η CSA αποφάσισε να καθυστερήσει τη δημοσιοποίηση τους.
«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα κρίσιμης σημασίας στοιχείο για τη διασφάλιση της ταχείας υιοθέτησης και της εμπορικής επιτυχίας της τεχνολογίας -οπότε πρέπει να γίνουν όλα με το σωστό τρόπο» είχε δηλώσει πέρυσι ο Διευθύνων Σύμβουλος της CSA, Tobin Richardson. «Ο απώτερος στόχος παραμένει η διάθεση μίας προδιαγραφής και ενός SDK που θα εκπληρώνουν όσα έχουμε υποσχεθεί».
Στο προηγούμενο διάστημα βρισκόμασταν ακόμα στη δίνη της πανδημίας, η οποία όπως είναι γνωστό είχε επηρεάσει σημαντικά την εφοδιαστική αλυσίδα. Επομένως, δεν ήταν και το καλύτερο περιβάλλον για να κάνει την εμφάνιση της μία νέα τεχνολογία στην αγορά. Σήμερα ωστόσο, το Matter 1.0 είναι διαθέσιμο και τουλάχιστον οκτώ εξουσιοδοτημένα εργαστήρια είναι διαθέσιμα για να βοηθήσουν με την πιστοποίηση εξοπλισμού, hardware και gadgets. Επ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss