Το multitasking στο iPadOS 16 θυμίζει ακόμα περισσότερο… laptop!

Η Apple παρουσίασε το iPadOS 16, την επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος των iPad της κατά τη διάρκεια του Worldwide Developers Conference (WWDC) 2022 και μολονότι οι αλλαγές σε αυτό ήταν αρκετές (εμπνευσμένες φυσικά από τις ανάλογες κινήσεις στο iOS 16 και τη νέα έκδοση του macOS), μία συγκεκριμένη κατηγορία ήταν εκείνη που ξεχώρισε: το multitasking.

Η νέα έκδοση του iPadOS λοιπόν δίνει μεγάλη έμφαση στη χρήση πολλαπλών εφαρμογών. Η Apple ανακοίνωσε τη λειτουργία Stage Manager (την είδαμε και στο macOS Ventura) στο πλαίσιο της οποίας οι διάφορες εφαρμογές μπορούν να εμφανιστούν με τη μορφή παραθύρων τα οποία ο χρήστης μπορεί να σύρει και να τοποθετήσει όπως τον βολεύουν στην οθόνη της συσκευής του. Μάλιστα για πρώτη φορά ένα παράθυρο μπορεί να υπερκαλύπτει ένα άλλο, όπως ακριβώς στα desktop λειτουργικά συστήματα.
Το χαρακτηριστικό αυτό σε συνδυασμό με την υποστήριξη εξωτερικής οθόνης ανάλυσης έως και 6K, έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται απείρως καλύτερη εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου (μπορούν να απεικονιστούν έως και οκτώ εφαρμογές συνολικά, τέσσερις στο iPad και άλλες τόσες στην εξωτερική οθόνη) και να βελτιώνεται σημαντικά η αποδοτικότητα κατά το multitasking. Μοναδικός «αστερίσκος» στην όλη υπόθεση; Το γεγονός πως η δυνατότητα αυτή προσφέρεται μόνο στα iPad με SoC M1. 

Σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε η Apple, είναι πλέον δυνατή η κοινή επεξεργασία αρχείων …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss