Το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει άσκηση πυρηνικής αποτροπής μετά τις απειλές Πούτιν

Πρόκειται για την ετήσια άσκηση, στην οποία θα συμμετέχουν 14 μέλη του ΝΑΤΟ. Οι πρόσφατες πυρηνικές απειλές από τον πρόεδρο της Ρωσίας φέρνουν διεθνή εγρήγορση, τονίζει ο Στόλτενμπεργκ.

Ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής πρόκειται να πραγματοποιήσει το ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα, εν μέσω των επανειλημμένων απειλών του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων.
Πρόκειται για την ετήσια άσκηση, στην οποία θα συμμετέχουν 14 μέλη του ΝΑΤΟ και αεροσκάφη με ικανότητα πυρηνικής ενέργειας, αλλά δεν περιλαμβάνει ενεργές βόμβες. Συμβατικά τζετ και αεροσκάφη επιτήρησης και ανεφοδιασμού συμμετέχουν επίσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, πρόκειται για μια εκπαίδευση ρουτίνας, ωστόσο όπως είπε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, οι πρόσφατες πυρηνικές απειλές από τον πρόεδρο της Ρωσίας φέρνουν διεθνή εγρήγορση.
«Πρόκειται για εκπαίδευση ρουτίνας που γίνεται κάθε χρόνο, για να διατηρήσουμε την αποτροπή μας ασφαλή, προστατευμένη και αποτελεσματική», τόνισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Οι συγκαλυμμένες πυρηνικές απειλές του προέδρου Πούτιν είναι επικίνδυνες και ανεύθυνες», επεσήμανε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η Ρωσία γνωρίζει ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί ποτέ να κερδηθεί και δεν μπορεί να διεξαχθεί».

Η άσκηση «Steadfast Noon» έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι το σχετικό προσωπικό και ο εξοπλισμός είναι προετοιμασμένα. Οι ασκήσεις είναι προγραμματισμένες από καιρό και έχουν σχεδιαστεί για να στείλουν ένα μήνυμα ασφάλειας, δήλωσαν στους Financial Times άτομα που έχουν ενημερωθεί για τις προετοιμασίες.
«Παρακολουθούμε στενά τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας», πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ. «Δεν έχουμε δει αλλαγές στη ρωσική πυρηνική στάση, αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση».
Tο ΝΑΤΟ θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας
Ξεκάθαρο μήνυμα ότι «το ΝΑΤΟ θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο διάστημα χρειαστεί», έστειλε σήμερα ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ενόψει του Συμβουλίου Υπουργών ‘Αμυνας της Συμμαχίας στις 12 και 13 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παραμένουν ενωμένοι στην υποστήριξη της κυριαρχίας και της αυτοάμυνας της Ουκρανίας, λέγοντας ότι «η Ουκρανία έχει τη δυναμική» στον πόλεμο.
Για τη Ρωσία, ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι «καταφεύγει ολοένα και περισσότερο σε φρικτές επιθέσεις εναντίον αμάχων και υποδομές κρίσιμης σημασίας» και ότι «ο Πρόεδρος Πούτιν αποτυγχάνει στην Ουκρανία».
«Οι απόπειρες προσαρτήσεων, η μερική επιστράτευση και η απερίσ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss