Το νέο εργαλείο A.I της Disney αλλάζει την ηλικία των ηθοποιών σε δευτερόλεπτα

Θυμάστε όταν η προσπάθεια των στούντιο να κάνουν τους ηθοποιούς να φαίνονται μεγαλύτεροι ή νεότεροι στις ταινίες ήταν μεγάλη υπόθεση;

Ο όγκος δεδομένων του όλου project για την επίτευξη ρεαλιστικών αποτελεσμάτων ήταν τεράστιος, όμως τώρα, οι ερευνητές της Disney αποκάλυψαν το FRAN, ένα νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να γεράσει ή να μειώσει πειστικά την ηλικία ενός ηθοποιού σε δευτερόλεπτα.
Σε ένα ακαδημαϊκό έγγραφο, τα Disney Research Studios εξηγούν ότι το FRAN (που σημαίνει face re-aging network) είναι ένα νευρωνικό δίκτυο που εκπαιδεύτηκε χρησιμοποιώντας μια μεγάλη βάση δεδομένων που περιέχει ζεύγη τυχαία παραγόμενων συνθετικών προσώπων σε διαφορετικές ηλικίες, γεγονός που παρακάμπτει την ανάγκη να βρεθούν με άλλο τρόπο χιλιάδες εικόνες πραγματικών ανθρώπων σε πραγματικές διαφορετικές ηλικίες που απεικονίζουν την ίδια έκφραση προσώπου, πόζα, φωτισμό και φόντο. 

Το FRAN χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να καταλήξει σε μια πρόβλεψη σχετικά με το ποιες περιοχές του προσώπου ενός πραγματικού ατόμου θα γερνούσαν και πώς στη συνέχεια επικαλύπτει τις νέες λεπτομέρειες. Σε αυτές βλέπουμε την προσθήκη ή τη διαγραφή ρυτίδων και ζυγωματικών, και όλα αυτά σε βίντεο. Τα Disney Research Studios ισχυρίζονται ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι “η πρώτη πρακτική, πλήρως αυτόματη και έτοιμη για παραγωγή μέθοδος για την επανα-γήρανση προσώπων σε βίντεο”. Κοιτάζοντας τα παραδείγματα βίντεο που παρέχει η ίδια η Disney, η τεχνολογία σίγουρα ξεπερνά το φίλτρο γήρανσης του Snapchat και είναι πολύ πιο ρεαλιστική απ ‘ολες τις προσπάθειες που έχουμε δει ήδη στη μεγάλη (και μικρή) οθόνη.
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί και αυτού του είδους η έρευνα δεν είναι μοναδική. Η Disney σημείωσε στην έρευνά της ότι το FRAN μπορεί να είναι ακατάλλη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss