To περιεχόμενο των επιστολών που στέλνει το υπουργείο εξωτερικών στο ΝΑΤΟ και στον ΟΗΕ

Μια πρώτη σαφή εικόνα για το τι περιέχουν οι επιστολές που ετοιμάζει το υπουργείο Εξωτερικών θα λάβει σήμερα το απόγευμα η υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά η οποία θα βρίσκεται στο υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως επεσήμαναν διπλωματικές πηγές ο Νίκος Δένδιας εκτός από την άμεση ενημέρωση των Ευρωπαίων εταίρων, των υπουργών Εξωτερικών δηλαδή, αλλά και του Ύπατου Εκπροσώπου εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ, η Αθήνα αποστέλλει άμεσα σχετικές επιστολές σε όλα τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ.
Αυτή τη φορά στην ελληνική επιστολή θα παρατίθενται αυτούσιες οι δηλώσεις πρωτίστως του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έκανε λόγο για εισβολή και κατεχόμενα νησιά.

Καταρχήν η φράση του που προειδοποιεί ότι θα έχουμε επανάληψη των γεγονότων του 1922: «Έλληνες, δείτε την ιστορία. Εάν συνεχίσετε, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μια πρόταση για την Ελλάδα. Μην ξεχνάτε την Σμύρνη», είναι η ακριβής φράση που θα περιέχεται στην επιστολή.
Όπως επίσης και η φράση που μιλά για κατεχόμενα ελληνικά νησιά χρησιμοποιώντας φράση από τουρκικό τραγούδι που χρησιμοποιήθηκε κατά την τουρκική εισβολή το 1974.

«Τα κατεχόμενα νησιά της Ελλάδας δεν μας δεσμεύουν. Όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Όπως λέμε, ξαφνικά, μπορούμε να έρθουμε από τη μια μέρα στην άλλη».
Στο υπουργείο Εξωτερικών μιλάνε ξεκάθαρα για εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο μπαράζ δηλώσεων και απειλών.
Το ερώτημα, όμως, είναι ποια θα είναι η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας. Διότι ενώ υπάρχει ικανοποίηση για την αντίδραση της Τσεχίας που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ υπάρχει ικανοποίηση για τις τοποθετήσεις του State Deparment είτε του προέδρου Εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ, αυτή φορά η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει έμπρακτη στήριξη.
Διότι δυο πράγματα έχει καταγράψει το διπλωματικό ραντάρ της Αθήνας το τελευταίο 24ωρο.
To πρώτο είναι δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Tουρκιγιέ όπου λέει ότι οι γκιουλενιστές ετοιμάζουν προβοκάτσια μέσω Ελλάδας για να ρίξουν τον Ερντογάν. Και αναφέρει ως παράδειγμα ότι οι γκιουλενιστές θα μπορούσαν να καταρρίψουν ένα ελληνικό αεροπλάνο κατά τη διάρκεια μιας αερομαχίας, ή ‘κατά λάθος’ θα μπορούσαν να βομβαρδίσουν στρατιωτικά κτήρια που χτίστηκαν στα νησιά του Αιγαίου κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών και να πυροβολήσουν Έλληνες στρατιώτες.

Θα το χρεωθεί ο Ερντογάν διότι η Ελλάδα θα κατηγορήσει την τουρικική ηγεσία, και τότε η αντιπολίτευση ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και η Μεράλ Ακσενέρ, θα χρησιμοποιήσουν αυτή την κατάσταση εναντίον της κυβέρνησης και θα λειτουργήσουν ως εκπρόσωποι των ΗΠΑ ώστε να φύγει από την εξουσία ο Ερντογάν.
Τ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss