Το Project Zero της Google λέει ότι η… Google και άλλοι κατασκευαστές Android smartphones δεν έχουν επιδιορθώσει κενά ασφαλείας

Η Google μέσω της πρωτοβουλίας «Project Zero» ανακοινώνει σχεδόν σε καθημερινή βάση ευπάθειες ή κενά ασφαλείας σε λογισμικό, ιδιόκτητο ή άλλων εταιρειών.

Τελευταία, οι ερευνητές και οι εμπειρογνώμονες σε θέματα κυβερνοασφαλείας της εταιρείας από το «Project Zero» αποκάλυψαν διάφορα κενά ασφαλείας σε φορητές συσκευές και κινητά που ενσωματώνουν κάποια από τις GPUs της ARM της σειράς Mali σαν εκείνες που υπάρχουν σε Exynos SoCs.
Η ομάδα του Project Zero της υποστηρίζει ότι έχει ειδοποιήσει και επισημάνει τις ευπάθειες και τα κενά ασφαλείας στην ARM από το καλοκαίρι. Η ARM επέλυσε τα ζητήματα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ωστόσο μέχρι και αυτή την εβδομάδα ορισμένοι κατασκευαστές smartphones, όπως η Samsung, η Xiaomi, η Oppo ή ακόμα και η ίδια η Google δεν είχαν αναπτύξει ενημερώσεις κώδικα (patches) για την επιδιόρθωση των σχετικών ευπαθειών.
Οι ερευνητές εντόπισαν πέντε νέα κενά ασφαλείας τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και τα επισήμαναν αμέσως στην ARM. «Ένα από αυτά τα ζητήματα μπορούσε να οδηγήσει στην αλλοίωση της μνήμης του πυρήνα, ένα άλλα μπορούσε να οδηγήσει στην αποκάλυψη διευθύνσεις φυσικής μνήμης στο userspace και τα υπόλοιπα τρία μπορούσαν να οδηγήσουν σε κατάσταση “use-after-free”» όσον αφοράτο physical page έγραψε ο Ian Beer του Project Zero σε μια ανάρτηση στο επίσημο blog του Project Zero. Τα παραπάνω ζητήματα «θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε έναν εισβολέα να συνεχίσει να διαβάζει και να γράφει physical pages μετά την επιστροφή τους στο σύστημα».

Ο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss