Το PS5 γίνεται jailbreak αλλά μόνο σε παλιό firmware

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του PlayStation 5, φαίνεται ότι οι modders βρήκαν έναν τρόπο να κάνουν jailbreak τη δημοφιλή κονσόλα, αν και με σημαντικούς περιορισμούς. 

Ένας modder γνωστός ως SpecterDev αποκάλυψε το jailbreak, το οποίο περιγράφεται ως ένα πειραματικό IPV6 kernel exploit που εκμεταλλεύεται μια ευπάθεια του WebKit.
Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, φαίνεται ότι το jailbreak λειτουργεί μόνο σε PS5 που τρέχουν την έκδοση firmware 4.03 ή παλαιότερη. Αν έχετε ενημερώσει το PS5 σας από τον περασμένο Οκτώβριο, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορέσετε να δοκιμάσετε το exploit. Πάντως ακόμα και αν η κονσόλα διαθέτει κάποια από τις «συμβατές» εκδόσεις firmware, φαίνεται ότι η προσπάθεια εγκατάστασης του jailbreak λειτουργεί μόνο στο ένα τρίτο των περιπτώσεων.
Αν αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε στην πραγματικότητα με ένα jailbroken PS5 αυτή τη στιγμή, αρχικά θα αποκτήσετε πρόσβαση στο debug menu του συστήματος. Μπορεί επίσης να μπορείτε να εγκαταστήσετε παιχνίδια εκτός του PlayStation Store, όμως δεν είναι δυνατή η εκτέλεσή τους. 

Ο modder Lance McDonald δοκίμασε το jailbreak και μπόρεσε να εγκαταστήσει το P.T PS4 demo του Hideo Kojima για το ακυρωμένο Silent Hills. Ωστόσο, ο McDonald δεν μπόρεσε να “τρέξει” το παιχνίδι. Ενώ το exploit προσφέρει δυνατότητα ανάγνωσης/εγγραφής στο PS5, δεν υπάρχει προς το παρόν τρόπος εκτέλεσης αρχείων που έχουν φορτωθεί μέσω sideload.
Σε κάθε περίπτωση δεν φαίνεται πιθανό ότι αυτό το jailbrea …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss