Το ψέμα που είπε η 15χρονη Ζωή Λάσκαρη για να στεφθεί Σταρ Ελλάς

Σε ηλικία 15 ετών η Ζωή Λάσκαρη είχε αναδειχθεί σε Σταρ Ελλάς σε μια επεισοδιακή βραδιά.

Η Ζωή Λάσκαρη γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 12 Δεκεμβρίου 1944. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ζωή Κουρούκλη. Με αυτό έλαβε μέρος το 1959 στα καλλιστεία, τα οποία και κέρδισε. Στέφθηκε Σταρ Ελλάς σε ηλικία μόλις 15 ετών, συγκεντρώνοντας πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας.
Όπως γράφει η «Μηχανή του Χρόνου» εκείνη την εποχή η κοινωνία ήταν συντηρητική και η συμμετοχή στα καλλιστεία μπορούσε να στιγματίσει την ηθική μιας κοπέλας. Η νεαρή Ζωή δεν φοβήθηκε τα κακόβουλα σχόλια και πήρε την απόφαση να ανέβει στην πασαρέλα. Λέγεται ότι η επιθυμία της να συμμετάσχει στο διαγωνισμό ήταν τόσο μεγάλη, που δήλωσε ψευδή ηλικία (δύο χρόνια μεγαλύτερη) για να της επιτρέψουν τον περίπατο στην πασαρέλα.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο κοσμικό κέντρο «Αστέρια» της Γλυφάδας. Η εκδήλωση δεν πέρασε απαρατήρητη λόγω κι ενός άλλου λόγου. Μέλη της παραθρησκευτικής οργάνωσης «Αγ. Αθανάσιος» συγκεντρώθηκαν έξω από τον χώρο των εκδηλώσεων και φώναζαν συνθήματα κατά των καλλιστείων. Μάλιστα χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας που απομάκρυνε τους φανατικούς, προκειμένου να συνεχιστεί η βραδιά.
Διαβάστε τη συνέχεια στο gazzetta.gr.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss