Το ρολόι του Elvis πουλήθηκε σε τιμή παγκόσμιο ρεκόρ

Το ρολόι OMEGA που ανήκε στον θρυλικό ερμηνευτή Elvis Presley πουλήθηκε για το ποσό των 1.500.000 ελβετικών φράγκων (€ 1.255.605,67) στη Δημοπρασία Ρολογιών Γενεύης: Seven, από τη Phillips.

Μετά από έναν μακροσκελή, ανταγωνιστικό γύρο προσφορών, το Μουσείο της OMEGA που βρίσκεται στην πόλη Biel/Bienne της Ελβετίας, έγινε ο περήφανος νέος κάτοχός του. Κατάφερε έτσι να αποκτήσει το ρολόι, εμπλουτίζοντας τη σημαντική του συλλογή, ενώ παράλληλα κατέβαλλε ένα χρηματικό ποσό που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ για οποιοδήποτε ρολόι OMEGA πουλήθηκε ποτέ.

Το ρολόι χειρός από λευκό χρυσό των 18K, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως το «πιο ιστορικά σημαντικό ρολόι που ανήκε στον Elvis Presley που έχει εμφανισθεί στην αγορά», προσφέρθηκε στον Elvis από τη δισκογραφική εταιρεία RCA Records τον Φεβρουάριο του 1961, σε ένα φιλανθρωπικό γεύμα και στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό των 75 εκατομμυρίων δίσκων του που είχαν πουληθεί παγκοσμίως.

Στο καπάκι της κάσας, υπάρχουν μεταξύ άλλων χαραγμένες οι λέξεις: «To Elvis, 75 Million Records, RCA Victor, 12-25-60» («Στον Elvis, 75 Εκατομμύρια Δίσκοι, RCA Victor, 12-25-60»). Για την ακρίβεια, ο Elvis ήταν κατά πάσα πιθανότητα ο πρώτος καλλιτέχνης στην ιστορία που έφτασε αυτό το εντυπωσιακό νούμερο-ορόσημο σε πωλήσεις. Από τις κυκλοφορίες των άλμπουμ του το 1960, ανάμεσα στις επιτυχίες που τον ανέβασαν στην κορυφή της καριέρας του εκείνη τη χρονιά ήταν το Are You Lonesome Tonight” και το “Its Now Or Never”.

Ο Elvis Presley είναι γνωστό ότι έχει φορέσει αρκετά ρολόγια OMEGA στη διάρκεια της καριέρας του, μεταξύ των οποίων το OMEGA Seamaster που φορούσε κατά τη διάρκεια της θητείας του στον στρατό των ΗΠΑ. Ωστόσο, το σπουδαίο ρολόι που πουλήθηκε αυτή την εβδομάδα, σίγουρα είναι αυτό που θα θυμούνται όλοι ως το πιο ξεχωριστό του.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss