Το Stage Manager θα έρθει και σε παλιότερα iPad αλλά με περιορισμούς

Ίσως η μεγαλύτερη αλλαγή που ανακοίνωσε η Apple με το iPadOS 16 νωρίτερα φέτος είναι το Stage Manager, ένα νέο multitasking σύστημα που προσθέτει στο iPad επικαλυπτόμενα παράθυρα με δυνατότητα αλλαγής μεγέθους, όπως και σε ένα desktop λειτουργικό. 

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη και σε εξωτερική οθόνη, η πρώτη φορά που τα iPad μπορούσαν να κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από το να αντικατοπτρίζουν την οθόνη τους σε μια άλλη οθόνη. Όπως αρχικά ανακοινώθηκε, η παρουσία της λειτουργίας αφορούσε μόνο τα iPad που ενσωματώνουν το M1 SoC της εταιρείας. Αυτό περιλαμβάνει τα iPad Pro 11 και 12,9 ιντσών που κυκλοφόρησαν τον Μάιο του 2021, καθώς και το iPad Air με το M1 που κυκλοφόρησε η Apple νωρίτερα φέτος. Όλα τα υπόλοιπα iPad έμειναν εκτός υποστήριξης.
Αυτό αλλάζει με την τελευταία beta του iPadOS 16, η οποία κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα για όσους έχουν πρόσβαση στο developers πρόγραμμα της Apple, με την εταιρεία να φέρνει το Stage Manager σε μια σειρά παλαιότερων iPad. Η λειτουργία θα κάνει την εμφάνισή της στο iPad Pro 11 ιντσών (πρώτης γενιάς και μεταγενέστερο) και στο iPad Pro 12,9 ιντσών (τρίτης γενιάς και μεταγενέστερο). Συγκεκριμένα, θα είναι διαθέσιμο στα μοντέλα του 2018 και του 2020 που χρησιμοποιούν τα τσιπ A12X και A12Z που από πλευράς επιδόσεων υπολείπονται του M1. Ωστόσο, υπάρχει ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό που λείπει για τα παλαιότερα μοντέλα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss