To TAF / the art foundation με χαρά παρουσιάζει την έκθεση Brostakalli / 18.07 – 15.09.2019

To TAF / the art foundation με χαρά παρουσιάζει την έκθεση Brostakalli που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 στις 20:00 και θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

 Η έκθεση, σε επιμέλεια της Αριάδνης Τζίκα, επιλέχθηκε μέσα από το ετήσιο ανοιχτό κάλεσμα για την κατάθεση επιμελητικών προτάσεων που οργανώθηκε φέτος για ένατη συνεχή χρονιά από το TAF / The Art Foundation . Το κάλεσμα απευθύνεται σε νέους και νέες έως 35 ετών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προτείνουν μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης και να την υλοποιήσουν στην γκαλερί του TAF.

 «Καθώς της έγδαραν το δέρμα για να αποκτήσει και πάλι δέρμα σφριγηλό, να νικήσει τον χρόνο, η γηραιά κυρία αποκρίθηκε: ‘Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος;’»

 Προφορικός ελληνικός παραδοσιακός μύθος

 

Μέχρι και σήμερα παρά τις ριζικές αλλαγές που η Δυτική κοινωνία βιώνει, ακόμα παραμένει ευάλωτη Brostakalli. Εγείροντας έτσι προβληματισμούς περί της έννοιας της ομορφιάς και πιο συγκεκριμένα των δυσδιάκριτων ορίων της, γεννιέται το ερώτημα, κατά πόσο η ίδια είναι αποτέλεσμα υποκειμενικής εμπειρίας ή αντικειμενικής γνώσης που η κοινωνία προβάλλει. Με γνώμονα τα παραπάνω, συγκεντρώθηκαν έργα με κοινό θεματικό άξονα τα πρότυπα ομορφιάς, ώστε να διερευνηθούν οι τρόποι και οι λόγοι που παγιωμένες κοινωνικά αντιλήψεις και ιδέες προκαλούν ψυχικό και σωματικό πόνο. Παράλληλα, η συνειδητή επιλογή έργων μιας πολλαπλής αισθητικής σκιαγραφεί τις δυνατότητες μιας ενναλακτικής προσέγγισης στην οποία κάθε είδους ομορφιά επιβιώνει αρμονικά.

Σκοπός είναι η αποδόμηση των εξιδανικευμένων στερεοτυπικών μοντέλων που προβάλλονται στην κοινωνία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τη βιομηχανία της μόδας. Ελευθερώνοντας λοιπόν το βλέμμα μέσα από τα έργα, να δημιουργηθεί ένα νέος διάλογος ένα προσωπικό αλλά και ελεύθερο μέτρο για το τι σημαίνει ομορφιά για τoν άνθρωπo.

Συμμετέχουν: Δημήτρης Βαβούρας, Αλέξανδρος Γαρνάβος, Αλεξία Διαμάντη, Θεοδώρα Μιχελοπούλου, Άννα Μουταφίδη, Έυη Παναγιωτοπούλου, Μαρίνα – Σοφία Παπαντωνάκη, Ιόλη Τζούκα, Ντορίνα Φουντουλάκη, Pirro Caridha

Eπιμέλεια: Αριάδνη Τζίκα

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019, 20.00

Διάρκεια: 18.07 – 15.09.19

Ώρες λειτουργίας:  Δευτ – Σαβ 12:00 – 21:00, Κυρ 12:00 – 19:00

Είσοδος ελεύθερη

Βιογραφικό Σημείωμα Επιμελήτριας

H Αριάδνη Τζίκα (γ.1994), είναι ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια. Ολοκλήρωσε το προπτυχιακό της στην Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης και το 2018 συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης και την επιμέλεια στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ. Το 2018 ήταν υπότροφος του προγράμματος START – Create Cultural Change, ένα πρόγραμμα του Ιδρύματος Robert Bosch σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε της Θεσσαλονίκης και την Γερμανική Ένωση Κοινωνικό-πολιτιστικών Κέντρων, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Λάτση και του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Ο κύριος στόχος της επιμελητικής της πρακτικής είναι να εξετάσει κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα ώστε να δημιουργήσει ένα σημείο επαφής για το κοινό, επιδιώκοντας έτσι μια περισσότερο συνεκτική κοινωνία, απομακρυσμένη από αγώνες πολιτιστικής αφομοίωσης.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss