Το Βατικανό παρουσίασε ένα… wearable, το «Click to Pray» eRosary

Το Βατικανό ευελπιστεί να προσελκύσει τους νέους που είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία στην Καθολική Εκκλησία με την κυκλοφορία του «Click to Pray» eRosary, μίας φορετής συσκευής που συνδέεται με ένα app στο κινητό του χρήστη της που ενεργοποιείται σχηματίζοντας τον… σταυρό.

Η συσκευή που φοριέται σαν βραχιόλι, είναι κατασκευασμένη από 10 χάντρες μαύρου αχάτη και αιματίτη και διαθέτει και έναν «έξυπνο σταυρό» για την αποθήκευση δεδομένων. Αφού ενεργοποιηθεί το ηλεκτρονικό Ροζάριο, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να προσευχηθεί. Η χρήση του Ροζαρίου συνδυάζει προσευχή και περισυλλογή, ξεκινάει με το Πάτερ Ημών, και μετά ακολουθούν δέκα προσευχές του Χαίρε Μαρία. Κάθε τέτοια ακολουθία είναι γνωστή ως «δεκάδα». Η πλήρης προσευχή του Ροζαρίου περιλαμβάνει την ολοκλήρωση όλων των δεκάδων και μαζί άλλες προσευχές (όπως το Σύμβολο των Αποστόλων κ.ά.). Μάλιστα οι προσευχές αναβαθμίζονται κατά τη διάρκεια του χρόνου. Η συσκευή δείχνει την πρόοδο σε κάθε προσευχή και κρατάει στοιχεία για κάθε Ροζάριο που ολοκληρώνεται.

Το Βατικανό λέει ότι η συσκευή – μέρος του Παγκόσμιου Δικτύου Προσευχής του Πάπα – σχεδιάστηκε ως ένα τεχνολογικό εργαλείο διδασκαλίας για την εκμάθηση του «πως να προσεύχεστε το Ροζάριο για την ειρήνη στον κόσμο». Η αντίστοιχη εφαρμογή διαθέτει εξατομικευμένο θρησκευτικό περιεχόμενο, καθώς και πληροφορίες παρακολούθησης της υγείας του χρήστη που συλλέγονται από το βραχιόλι. Το “Click to Pray” eRosary πωλείται έναντι €99.

Engadget

Πηγ

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss