To «Wednesday» του Netflix είναι το νέο φαινόμενο της ποπ κουλτούρας

Τζωρτζίνα Ντούτση
18/12/2022 09:30

Ποιος θα περίμενε ότι η ιδιόρρυθμη Gothic οικογένεια Άνταμς, με το μαύρο χιούμορ, θα γινόταν ξανά talk of the town και θα κατέκλυζε τα social media, χάρη στη μεγάλη τους κόρη, τη Wednesday (Τετάρτη)!
Η νέα ομώνυμη spinoff σειρά του Netflix δια χειρός Τιμ Μπάρτον, έχει κατακτήσει τα τσαρτ, συνεχίζει να σαρώνει τα ρεκόρ τηλεθέασης, έχει γίνει viral στο TikTok, λόγω της ιδιαίτερης χορευτικής σκηνής της Wednesday με τις σπασμωδικές κινήσεις και έχει δικαίως αναδείξει την πρωταγωνίστρια, Τζένα Ορτέγκα, σε Gothic είδωλο!Άλλωστε η ηθοποιός έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές και θετικά σχόλια για την ερμηνεία της στην κωμική σειρά τρόμου του Μπάρτον την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν ως μια πιο σκοτεινή εκδοχή του Χάρι Πότερ.Κορίτσια κάθε ηλικίας και σε κάθε γωνιά του πλανήτη, κάνουν τα μαλλιά τους πλεξούδες, υιοθετούν το ανάλογο σκοτεινό και παγερό ύφος της μικρής Άνταμς και αναπαριστούν τις αλλοπρόσαλλες χορευτικές κινήσεις της. Σημεία των καιρών, θα πείτε και θα έχετε δίκιο. Ωστόσο πέτυχαν να συστήσουν τη Wednesday και την αλλόκοτη φαμίλια της σε κοινό που ίσως να μην τη «συναντούσε» ποτέ… Δεν το λες και λίγο, ιδιαίτερα για την υπογράφουσα που δηλώνει φαν του Μπάρτον, της Οικογένειας Άνταμς και δη της Morticia.

Τα ρεκόρ τηλεθέασης στο Netflix
Ρίχνοντας μια ματιά στη λίστα με τις δημοφιλέστερες σειρές στην ιστορία του Netflix, θα δούμε τη Wednesday να ατενίζει τον κόσμο με αισιοδοξία (σχήμα οξύμωρο για μέλος της οικογένειας Άνταμς). Στις τρεις εβδομάδες από την κυκλοφορία της, η σειρά του Τιμ Μπάρτον έχει ξεπεράσει τις 1 δισεκατομμύριο ώρες τηλεθέασης, αφήνοντας πίσω της το χιτ του DAHMER: Monster: The Jeffrey Dahmer Story, απειλώντας να σπάσει το ρεκόρ της τέταρτης σεζόν του Stranger Things και να κατακτήσει την πρώτη θέση της λίστας με τις πιο δημοφιλείς σειρές του Netflix μέσα στις πρώτες 28 μέρες από την κυκλοφορία τους.Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι την πρώτη εβδομάδα της πρεμιέρας της, η σειρά ξεπέρασε τις 341 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης, εκθρονίζοντας τον τέταρτο κύκλο του Stranger Things, στη λίστα με το καλύτερο άνοιγμα αγγλόφωνης σειράς στην πλατφόρμα. Τη δεύτερη εβδομάδα η Wednesday επανήλθε δριμύτερη, σπάζοντας το δικό της ρεκόρ, καθώς άγγιξε τις 400 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης σε μία μόνο εβδομάδα!Για την ιστορία, αυτή τη στιγμή η σειρά του Τιμ Μπάρτον, βρίσκεται σε πάνω από 80 χώρες (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) στην πρώτη θέση του Top 10 του Netflix.
Ομολογουμένως λοιπόν η σειρά Wednesday είναι η απόλυτη έκπληξη του 2022 για το Netflix. Ακόμα και οι φαν του Τιμ Μπάρτον, σίγουρα δεν είχαν φανταστεί ποτέ την φρενίτιδα που θα προκαλούσε σε κοινό κυρίως του TikTok που τα τελευταία χρόνια διαμορφώνει τα trend της εποχής. Άρα δικαίως εκεί στο Netflix τρίβουν τα χέρια τους από χαρά και ενθουσιασμό.

Όσο για την απόφαση να εστιάσουν την προσοχή στη Wednesday και πιο συγκεκριμένα στην Τζένα Ορτέγκα, τη λες και ευφυέστατη. Κάτι το κοφτερό και σκοτεινό της βλέμμα, κάτι οι δολοφονικές ατάκες και σίγουρα -κατά πολύ- οι σπασμωδικές χορευτικές κινήσεις της, τίναξαν την μπάνκα στον αέρα.

Τα υπόλοιπα μέλη της αλλόκοτης οικογένεια ΆνταμςNetflix

Θα υπάρξει δεύτερη σεζόν;

Αυτό θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο! Έτσι, αν έχεις χάσει τον ύπνο σου για το μέλλον της Wednesday, μπορούμε να σου πούμε ότι αυτό μόνο… σκοτεινό δεν προμηνύεται.
Καθώς οι φαν περιμένουν μια επίσημη ανακοίνωση από τον «γίγαντα του streaming», τα νούμερα και ο ντόρος που έχει ξεσπάσει, δείχνουν ότι η σειρά θα πάρει το «πράσινο φως» και για δεύτερη σεζόν. Μάλιστα, πρόσφατο δημοσίευμα του Deadline αναφέρει ότι το Netflix βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τους παραγωγούς και τους σεναριογράφους για τη δεύτερη σεζόν η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα το νέο έτος.
Η Τζένα Ορτέγκα, μιλώντας στο NME πριν από την κυκλοφορία της σειράς, δήλωσε ότι «δεν είχε ιδέα» αν θα επέστρεφε για περισσότερα επεισόδια. «Νομίζω ότι το ωραίο με το τέλος της σειράς είναι ότι θα μπορούσε να συνεχιστεί αλλά θα μπορούσε επίσης να τελειώσει. Έχουμε αυτή την επιλογή», ανέφερε, εκφράζοντας παράλληλα την προσδοκία για μια πιο σκοτεινή δεύτερη σεζόν για την ηρωίδα. «Θέλω να είναι κάπως πιο σκοτεινή», σημείωσε η ηθοποιός στο Entertainment Tonight.

Τι θα μπορούσαμε να δούμε στη δεύτερη σεζόν; (Ακολουθούν σπόιλερ)Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα που θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε. Η δεύτερη σεζόν θα μπορούσε να πιάσει την ιστορία από το σημείο με τον μυστηριώδη stalker που ξεπετάγεται λίγο πριν το φινάλε.Στο τέλος της πρώτης σεζόν, η Wednesday λαμβάνει …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss