Το Xiaomi Mi 12S Ultra θα διαθέτει έναν τεράστιο αισθητήρα κάμερας 1-ίντσας που αναπτύχθηκε μαζί με τη Sony

Οι κάμερες με μεγάλους αισθητήρες -και επομένως μεγαλύτερα εικονοστοιχεία (pixels) που «συλλαμβάνουν» περισσότερο φως- είναι κάτι σαν… άπιαστο όνειρο.

Ακόμα και τα πλέον ικανά σημερινά smartphones στον τομέα της φωτογραφίας διαθέτουν σχετικά μικρούς αισθητήρες, καθώς η ενσωμάτωση μεγάλων αισθητήρων σε κινητά είναι δύσκολη υπόθεση (η χρήση τους αυξάνει την θερμοκρασία, αυξάνει το πάχος κ.ά.). Έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες στο παρελθόν -π.χ. θυμάστε τις κάμερες QX10 και QX100 της Sony που προσαρμόζονταν σε κινητά; ή το Panasonic CM1;- όπως έγιναν και πρόσφατα (π.χ. Sony Xperia Pro-I) αλλά στην πραγματικότητα, καμία από αυτές τις προσπάθειες δεν στέφθηκε από επιτυχία, τουλάχιστον εμπορική.
Η Xiaomi είναι μία από τις λίγες πλέον εταιρείες που επιχειρούν να υλοποιήσουν το εγχείρημα της τοποθέτησης ενός αισθητήρα 1-inch στο εσωτερικό μίας συσκευής. Και η συσκευή αυτή είναι η επερχόμενη ναυαρχίδα της, Xiaomi Mi 12S Ultra.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στο Κινεζικό κοινωνικό δίκτυο Weibo και εντόπισε πρώτη η ιστοσελίδα Android Authority, το Xiaomi Mi 12S Ultra θα διαθέτει κύρια κάμερα που βασίζεται σε έναν αισθητήρα 1-inch που ανέπτυξε η Xiaomi σε συνεργασία με τη Sony. Ο αισθητήρας έχει την ονομασία IMX989. Πρόκειται για έναν αισθητήρα που καταλαμβάνει περίπου 1,7 φορές μεγαλύτερη επιφάνεια από τον αισθητήρα 1/1,33 ιντσών πάνω στον οποίο βασίζεται η κύρια κάμερα του Samsung Galaxy S22 Ultra. Είναι επίσης ένας αισθητήρας, όμοιου μεγέθους με αυτόν που χρησιμοποιείται στην κάμερα Cyber-shot RX100 VII της Sony, που έχει κόστος $1.300 και αποτελεί μία από τις καλύτερες φωτογραφικές μηχανές compact.

Η ενσωμάτωση ενός τέτοιου αισθητήρα είναι μεγάλη υπόθεση καθώς κανένας κατασκευαστής δεν κατάφερε να φέρει στα χέρια πολλών χρηστών ένα smartphone με κάμερα που βασίζεται σε αισθητήρα 1 ίντσας, ούτε και η Sony: μπορεί το Xperia Pro-I να ενσωματώνει έναν τέτοιου μεγέθους αισθητήρα, ωστόσο στην πραγματικότητα αξιοποιεί μόνο ένα μέρος του …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss