Το YouTube Music app θα έρχεται πλέον προεγκατεστημένο σε όλες τις Android 10 συσκευές

Ήταν θέμα χρόνου πριν η Google προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, με την εταιρεία να ανακοινώνει αυτή την εβδομάδα ότι η επίσημη εφαρμογή μουσικής του Android θα είναι πλέον το YouTube Music και όχι το Google Play Music. 

Αυτό σημαίνει ότι κάθε νέο smartphone που θα κυκλοφορεί το επόμενο διάστημα και θα στηρίζεται στο Android 9 Pie καθώς και στο Android 10, θα διαθέτει τη συγκεκριμένη εφαρμογή και φυσικά οποιαδήποτε άλλη έχει κρίνει ο κατασκευαστής ότι χρειάζεται. Με την κίνηση αυτή, είναι πλέον φανερό ότι η Google κινείται προς την απόσυρση όχι μόνο της εφαρμογής αλλά και της υπηρεσίας Google Play Music, έχοντας ήδη προηγηθεί τον περασμένο Απρίλιο η κατάργηση της εφαρμογής Artist Hub που επέτρεπε σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες το ανέβασμα της μουσικής τους στην υπηρεσία για streaming. Στην τότε ανακοίνωση, η Google προέτρεπε τους καλλιτέχνες να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα YouTube Artists, με τη μουσική τους να ανεβαίνει στο YouTube Music.

Η Google προωθεί επιθετικά το YouTube Music τον τελευταίο χρόνο, κάνοντάς το διαθέσιμο μάλιστα σε ολοένα και περισσότερες χώρες μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα από τον περασμένο Ιούλιο. Πρόσφατα παρουσίασε αρκετά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων και το Discover Mix, μια παρόμοια λειτουργία δηλαδή με το Discover Weekly του Spotify όπου ο χρήστης έχει πρόσβαση σε μια λίστα 49 τραγουδιών κάθε εβδομάδα τα οποία η υπηρεσία πιστεύει ότι θα του αρέσουν με βάση τις προτιμήσεις του. Από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του αποτελεί φυσικά η δυνατότητα αναπαραγωγής όχι μόνο του μουσικού κομματιού αλλά και του βιντεοκλίπ του, με τον χρήστη να μπορεί να κάνει εναλλαγή μεταξύ των δύο.

Google

Πηγήe
Author:

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss