Το YouTube θα επιτρέψει στους δημιουργούς να λαμβάνουν έσοδα από βίντεο που περιέχουν μουσική που προστατεύεται από δικαιώματα

Το YouTube εργάζεται σε ένα νέο πρόγραμμα που θα επιτρέπει στους δημιουργούς να δημιουργούν έσοδα από τα μακράς διάρκειας βίντεο τους (longform, διάρκειας άνω των 10 λεπτών) ακόμα και αν χρησιμοποιούν μουσική που προστατεύεται από δικαιώματα.

Στην εκδήλωση Made on YouTube, η εταιρεία ανακοίνωσε το Creator Music, ανοίγοντας έναν κατάλογο με δημοφιλή μουσικά κομμάτια για τους δημιουργούς περιεχομένου, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να τα χρησιμοποιούν στα βίντεο τους χωρίς να αντιμετωπίζουν ζητήματα με τη δημιουργία εσόδων. Η εταιρεία έδωσε στους δημιουργούς του YouTube ορισμένες επιλογές: μπορούν είτε να λάβουν άδεια για τα μουσικά κομμάτια απευθείας και να διατηρήσουν όλα τα έσοδα τους (εκτός από το 45% που λαμβάνει το ίδιο το YouTube) είτε να μοιραστούν τα έσοδα τους με τους κατόχους αδειών χρήσης. Σύμφωνα με την Susan Cadrecha, εκπρόσωπο του YouTube, αν οι δημιουργοί επιλέξουν να μοιραστούν τα έσοδα με τους καλλιτέχνες, το μερίδιο τους, που είναι 55%, θα προκύπτει με βάση τον αριθμό των αδειοδοτημένων κομματιών που περιέχονται στο βίντεο τους. Αν χρησιμοποιήσουν ένα κομμάτι, θα διατηρήσουν το 27,5 % των εσόδων ενώ αν χρησιμοποιήσουν δύο κομμάτια που προστατεύονται από δικαιώματα θα λαμβάνουν το 18,3% των εσόδων. Τα βίντεο υπόκεινται και σε άλλες παρακρατήσεις, όπως είναι τέλη δικαιωμάτων απόδοσης, με το υπόλοιπο ποσοστό να πηγαίνει στους κατόχους δικαιωμάτων.
Η χρήση μουσικής αποτελούσε (και συνεχίζει από ότι φαίνεται να αποτελεί0 μία πρόκληση για τους δημιουργούς τ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss