Τόλης Βοσκόπουλος

Ο Τόλης Βοσκόπουλος υπήρξε ένας από τους δημοφιλέστερους και εμπορικότερους έλληνες τραγουδιστές. Υπηρέτησε με συνέπεια το ελαφρολαϊκό τραγούδι, ενώ διακρίθηκε και ως συνθέτης μεγάλων επιτυχιών. Καλλιτέχνης με φανατικό και πιστό κοινό, μοναδική σκηνική παρουσία και φινετσάτο ντύσιμο, ήταν ο «πρίγκιπας» και ο «άρχοντας» για τους αμέτρητους θαυμαστές του. «Ο μόνος σταρ που έχει η Ελλάδα είναι ο Τόλης» έχει πει ο Γιάννης Πάριος και ο Γιώργος Ζαμπέτας συμπληρώνει στην αυτοβιογραφία του: «Ο Τόλης είναι γεννημένος θεατρίνος. Ανεβαίνει στην πίστα και την καταπίνει όλη. Γιατί η πίστα όταν ανεβαίνεις σου λέει “φάε με για θα σε φάω”».
Ο Απόστολος (Τόλης) Βοσκόπουλος γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1940 στον Πειραιά (Κοκκινιά). Ήταν το εικοστό παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας Μικρασιατών προσφύγων. Οι 19 αδελφές που προηγήθηκαν ήταν και η αφορμή που έκαναν τον πατέρα του να συνεχίζει να κάνει παιδιά μέχρι να αποκτήσει ένα γιο. Ώσπου τα κατάφερε.

Εκείνο που δεν κατάφερε ο Σμυρνιός πατέρας του ήταν ο μικρός Τόλης να συνεχίσει την παράδοση στο μανάβικο που ο ίδιος, με πολύ κόπο, είχε δημιουργήσει. «Όταν γεννήθηκα, και ο πατέρας μου πέτυχε επιτέλους το πολυπόθητο αγόρι, έτρεξε κι έβγαλε κάρτες και άλλαξε και την ταμπέλα στο μαγαζί που έγινε: Χαράλαμπος Ιωάννου Βοσκόπουλος και Υιός. Ήμουν πάντα μαζί του στη Λαχαναγορά, και στα ταξίδια και τις εμπορικές συναλλαγές του» είχε πει σε μία συνέντευξή του.
Όμως το νεαρό παιδί είχε άλλες βλέψεις. Βλέποντας τα «μπουλούκια» που έρχονταν στην Κοκκινιά ήθελε να γίνει θεατρίνος. Γύρω στα 15 του αποφάσισε να το πει στον πατέρα του κι εκεί «που περίμενα πως θα με σφάξει» αυτός τον πήρε από το χέρι και τον έγραψε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου. Στη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss