Torrent site… πετσοκόβει χρήστες για να την γλιτώσει – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


Τα πράγματα σχετικά με το downloading έχουν ξεφύγει τα τελευταία χρόνια και πλέον μερικοί νόμοι γίνονται όλο και πιο αυστηροί. Ειδικά ΗΠΑ, Γερμανία, Ιταλία, και άλλες χώρες έχουν πιο αυστηρή νομοθεσία.

Μπορεί τα torrent site να έχουν βρεθεί στο επίκεντρο και οι υποθέσεις να καταλήγουν στο επίκεντρο και έτσι οι κινηματογραφικές εταιρείες προσπαθούν να προσεγγίσουν torrent sites, ώστε να προστατεύσουν τα δικαιώματα τους.

Σύμφωνα με το PcSteps, τον Αύγουστο οι δημιουργοί των ταινιών Rambo: Last Blood και Hellboy κατάφεραν να λάβουν αρχεία καταγραφής από το μεγάλης επισκεψιμότητας YTS. Όμως η διαφορά έγκειται στο ότι το εν λόγω torrent site έδωσε πληροφορίες στις κινηματογραφικές εταιρείες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό των χρηστών που τις κατέβασαν.

Συγκεκριμένα υπέβαλαν αγωγή εναντίον ενός βετεράνου του στρατού των ΗΠΑ, μις και η διεύθυνση IP και το email του προέρχονταν απευθείας από τη βάση δεδομένων του YTS. Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της αγωγής, οι εταιρείες κατάφεραν να κάνουν συσχέτιση μεταξύ της διεύθυνσης IP του βετεράνου και της διεύθυνσης του email του, με τα κοινωνικά δίκτυα.

Έτσι τον βρήκαν στο Facebook και δεν μπορούσε να κάνει κάτι για αυτό. Το YTS παρέδωσε τις πληροφορίες για να μην έχει δικαστικές συνέπειες από τις αγωγές των κινηματογραφικών εταιρειών και έκαναν μια εξωδικαστική συμφωνία διακανονισμού. Και αυτή είναι μια περίπτωση από τις πολλές των τελευταίων χρόνων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του PcSteps, οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων ζητούν από τον εναγόμενο να πληρώσει αποζημίωση ποσού περίπου 97.700 δολαρίων. Όπως επισημαίνουν, αντιπροσωπεύει μόνο περίπου το 3,3% των πραγματικών υποχρεώσεων του, και το 15% της ζημίας που αντιστοιχεί στις εταιρείες.

– Aναλυτικά όλες τις πληροφορίες θα τις βρείτε εδώ

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss