Τουρκία και Αν. Μεσόγειος στη συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Στόλτεμπεργκ

Διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ουκρανία και την Ανατολική Μεσόγειο, στις συζητήσεις Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Γενς Στόλτεμπεργκ

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συναντήθηκε χθες στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, με το γενικό γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ουκρανία και την Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον κ. Στόλτενμπεργκ για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιθετική ρητορική της τουρκικής ηγεσίας.

Υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις αυτές υπονομεύουν την ενότητα και τη συνοχή της Συμμαχίας, και την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι πάγια θέση της Ελλάδας είναι η συνεννόηση και ο διάλογος με βάση το Διεθνές Δίκαιο και την αρχή καλής γειτονίας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.
Τέλος, νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνάντηση με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίν Λάμπρεχτ και τον Γάλλο ομόλογό του, Σεμπαστιάν Λεκορνί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικές ειδήσεις:

Ένταση Ελλάδας – Τουρκίας: Απόλυτη ετοιμότητα και κρίσιμες επαφές
Παναγιωτόπουλος: Τι θα γίνει με το τυφέκιο G3 – Η απάντηση στη Βουλή
Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Μιλάνε πολύ, οι Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν τη δουλειά τους


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss