Τουρκία: Σφίγγει ο κλοιός του Ερντογάν γύρω από τον Ιμάμογλου

Τουρκία: Η δίκη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου για «εξύβριση» εναπαλαμβάνεται ενώ πλησιάζουν οι εκλογές

Η δίκη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, προσωπικότητας της τουρκικής αντιπολίτευσης, επαναλαμβάνεται σήμερα και κινδυνεύει να του απαγορευθεί κάθε πολιτική δραστηριότητα ενόψει των τουρκικών εκλογών του Ιουνίου 2023.
Στη διάρκεια προηγούμενης ακροαματικής συνεδρίασης το Νοέμβριο, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να επιβληθεί στον Ιμάμογλου ποινή φυλάκισης από 15 μήνες έως τέσσερα χρόνια για ένα σχόλιό του που θεωρήθηκε «εξύβριση» των μελών του τουρκικού Εκλογικού Συμβουλίου.

Ο Ιμάμογλου, ο οποίος ήταν ο ανερχόμενος αστέρας της τουρκικής πολιτικής σκηνής όταν εξελέγη το 2019, κινδυνεύει, αν καταδικαστεί, να παραμεριστεί από την πολιτική ζωή μερικούς μήνες πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.
Από νωρίς σήμερα το πρωί και όπως είχε συμβεί και κατά τις προηγούμενες ακροαματικές συνεδριάσεις, η περιοχή γύρω από το δικαστήριο, το οποίο βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, έχει κλείσει τελείως για την κυκλοφορία και η αστυνομία έχει αποκλείσει τους δρόμους, διαπίστωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μέλος του σοσιαλδημοκρατικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του κύριου κόμματος που αντιπολιτεύεται τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο 52χρονος δήμαρχος εκτιμά πως η δίκη του είναι «πολιτική». «Είναι αληθινά θλιβερό το ότι έχουμε φθάσει εδώ, όμως θέλω παρόλα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss