Τουρκία: Συνεδριάζει υπό τον Ερντογάν το Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας- Στο στόχαστρο Μυτιλήνη, Σάμος

Με την ηγεσία του τουρκικού στρατού και υπό τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεδριάζει σήμερα το το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας

Η Τουρκία φαίνεται διατεθειμένη να αυξήσει στα άκρα την ένταση με την Αθήνα. Είναι ενδεικτικό πως κατά την συνεδρίαση θα απασχολήσει το θέμα των «προκλήσεων» από την πλευρά της Ελλάδας, με τον Ερντογάν να προσπαθεί να διατηρήσει υψηλά το «αφήγημα» του, ενώ θα συζητηθούν και οι τρόποι αντιμετώπισης.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, κατά συνεδρίαση αναμένεται να τεθούν όλα τα θέματα που εγείρει το τελευταίο διάστημα η τουρκική πλευρά, όπως η «στρατιωτικοποίηση» των νησιών.

Είναι χαρακτηριστικό πως χτες ο Ερντογάν, σε ένα ακόμη κρεσέντο επιθετικής ρητορικής, που δείχνει και τον εκνευρισμό του Τούρκου προέδρου, απευθυνόμενος στην Ελλάδα είπε ότι η βοήθεια από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη «δεν σας σώζουν».
Πρόσθεσε, ότι τα όπλα «που συσσωρεύτηκαν στα νησιά και τη Δυτική Θράκη δεν είναι τίποτα. Είμαστε ισχυροί. Με τα όπλα αυτά κάνετε μόνο πατινάζ. Δεν φτάνετε πουθενά».

Επιπλεόν, αυξανόμενη είναι η ανησυχία στην Άγκυρα για την απόκτηση των αμερικανικών F-16. Και αυτό το θέμα βρίσκεται στην ατζέντα του κρίσιμου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Στη συζήτηση θα πέσυν στο τραπέζι και εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση άρνησης των ΗΠΑ να προχωρήσουν στην πώληση.

Παρουσιάζουν Μυτιλήνη και Σάμο ως απειλή
Με κάθε δυνατό τρόπο η Άγκυρα προσπαθεί να βαρύνει περαιτέρω το κλίμα, μεταξύ των δυο χωρών υποστηρίζοντας μάλιστα ότι απειλείται από τα ελληνικά νησιά
Στο στόχαστρο μπήκαν τόσο Μυτιλήνη όσο και Σάμος με τα τουρκικά ΜΜΕ να παρουσιάζουν σχετικούς χάρτες όπου τα νησιά εμφανίζ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss