Τουρκία: Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιχείρησης στο Ιράκ

Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από ανταλλαγή πυρών με ενόπλους στο Βόρειο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αργά χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το περιστατικό έγινε σε μία περιοχή στην οποία, η Τουρκία διεξήγαγε πολεμική επιχείρηση στα σύνορα. Ο πόλεμος της Τουρκίας ενάντια στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) στο Ιράκ θα συνεχιστεί όσο η ομάδα παραμένει στην ιρακινή γη, είπε ο αρχηγός πληροφοριών της Άγκυρας στους Ιρακινούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Βαγδάτη την περασμένη εβδομάδαδα.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας , Χακάν Φιντάν, ταξίδεψε στην ιρακινή πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα, όπου πραγματοποίησε ορισμένες κατ’ ιδίαν συναντήσεις με κορυφαίους Ιρακινούς αξιωματούχους.

Ο Φιντάν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιράκ Μπαρχάμ Σαλίχ, τον Πρωθυπουργό Μουσταφά αλ-Καντίμι και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Μοχάμεντ αλ-Χαλμπούσι την περασμένη εβδομάδα. Οι συναντήσεις έγιναν κατ’ ιδίαν και δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες.
Η επίσκεψη του Φιντάν έρχεται λιγότερο από δύο μήνες αφότου το Ιράκ εξέφρασε την ανησυχία του για τις τουρκικές επιχειρήσεις στην αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προειδοποιώντας ότι η Τουρκία έχει «επεκτατικούς» στόχους πίσω από τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις της στο ιρακινό έδαφος. Η καταγγελία του Ιράκ στο Συμβούλιο Ασφαλείας ήρθε ως απάντηση στον τουρκικό βομβαρδισμό νωρίτερα τον Ιούλιο που σκότωσε εννέα Ιρακινούς τουρίστες στην επαρχία Duhok, προκαλώντας εθνική οργή στη χώρα


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss