Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος: O μεγαλύτερος Παναθηναϊκός θεσμός στη μνήμη του κορυφαίου παράγοντα

Τουρνούα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Ο μεγαλύτερος Παναθηναϊκός θεσμός επιστρέφει, για να τιμήσει τη μνήμη του κορυφαίου παράγοντα του Συλλόγου.

Η ώρα για μεγάλο ραντεβού έφτασε! Τέσσερις σπουδαίες «δυνάμεις» του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα δώσουν το «παρών» στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Του ανθρώπου που εκτόξευσε το «τριφύλλι» στην κορυφή της Ευρώπης και δημιούργησε μια παντοκρατορία που όμοιά της δεν υπάρχει!

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν από τους ελάχιστους παράγοντες στον ελληνικό αθλητισμό, που ό,τι υποσχέθηκε το έκανε πράξη. Είχε πει ότι θα κάνει τον μπασκετικό Παναθηναϊκό τη μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης και το έκανε!
Τόσο απλά… Έδωσε χρήμα χωρίς να περιμένει ανταπόδοση, έδωσε άπλετο χρόνο από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες αλλά κυρίως έδωσε την ψυχή του για τον Παναθηναϊκό συνολικά. Όχι μόνο για την ομάδα μπάσκετ, την οποία οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης έξι φορές, αλλά και για το ποδόσφαιρο και όλα τα τμήματα του συλλόγου.

Άλλωστε, το μέγεθος του Παύλου Γιαννακόπουλου για τον Παναθηναϊκό και τον ελληνικό αθλητισμό, έχει εύστοχα οριστεί από τους απλούς φίλους του συλλόγου: «Ο Καλαφάτης ίδρυσε, ο Παύλος γιγάντωσε…».

«Ο Καλαφάτης ίδρυσε, ο Παύλος γιγάντωσε…»Intime

Το 1972 ξεκίνησε την ενεργή ενασχόλησή του με το «τριφύλλι».
Από το 1992 η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού αυτονομήθηκε ως επαγγελματική και ο Παύλος Γιαννακόπουλος ανέλαβε τη διοίκησή της.
Το 1992 έκανε τη μεταγραφή του «αιώνα» στην Ελλάδα ντύνοντας το Νίκο Γκάλη στα πράσινα.
Το 1993 η ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Από τότε μέχρι σήμερα ακολούθησαν άλλα 19 ανάλογα τρόπαια.
Το 1995 έφερε στον Παναθηναϊκό τον καλύτερο Αμερικάνο παίκτη που έχει αγωνιστεί ποτέ σε ευρωπαϊκή ομάδα, τον θρύλο του ΝΒΑ, Ντομινίκ Ουίλκινς.
Με τον Ντομινίκ μπροστάρη το 1996 ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών (Ευρωλίγκα) το οποίο σφραγίστηκε με τη θρυλική τάπα του Στόγιαν!
Ακολούθησαν από τότε άλλα πέντε ευρωπαϊκά τρόπαια, αλλά και το διηπειρωτικό του 1996!
Τη σεζόν 1997-1998 κατακτήθηκε και το πρώτο πρωτάθλημα του «τριφυλλιού» επί των ημερών του και ξεκίνησε η αυτοκρατορία αφού μέχρι σήμερα ακολούθησαν πολλά περισσότερα.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε επί των ημερών του Παύλου Γιαννακόπουλου ένα σερί κατάκτησης τουλάχιστον ενός τίτλου κάθε σεζόν από το 1996 μέχρι και σήμερα, ρεκόρ που δεν έχει καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη και πιθανότατα και στον πλανήτη…

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν από τους ελάχιστους παράγοντες στον ελληνικό αθλητισμό, που ό,τι υποσχέθηκε το έκανε πράξη. Είχε πει ότι θα κάνει τον μπασκετικό Παναθηναϊκό τη μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης και το έκανε!Intime

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Αναντολού Εφές κι η Αρμάνι Μιλάνο ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και θα συμμετάσχουν στο σπουδαίο αυτό τουρνουά, το οποίο έχει γίνει πλέον θεσμός. Οι αγώνες κι οι απονομές για το 4ο Τουρνουά …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss