Trend Alert: Tα cropped blazers φέτος δικαιώνονται

Τα είδαμε στις συλλογές των Οίκων Balmain, Oscar de la Renta, Michael Kors, Eckhaus Latta και Awake και καταλάβαμε πως φέτος δεν θυμίζουν ούτε μαθητική σχολή, ούτε στολή matador.

Ένα coat trend που έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1980, τα κοντά σακάκια με τους «τετραγωνισμένους» ώμους (γνωστά και ως «boxy cropped jackets») έχει αναβαθμιστεί φέτος και μας επανεμφανίζεται σε μία σύγχρονη και πολύ πιο ντελικάτη εκδοχή του. Το είδαμε στις προτάσεις των Οίκων Μόδας Balmain, Oscar de la Renta, Michael Kors, Eckhaus Latta και Awake, για τη σεζόν F/W 2020-21 και «ζηλέψαμε» λίγο τον ευθύ και δυναμικό τρόπο που μπορεί να μετατρέψει, με τη φόρμα και το σχήμα του, ένα απλό εποχιακό πανωφόρι σε statement κομμάτι.

Αυτού του είδους τα κοντά jackets φοριούνται ακόμα και χωρίς κάποια μπλούζα, λειτουργώντας ως tops και συνδυάζονται με ψηλόμεσα jeans, με φαρδιές παντελόνες και pencil φούστες, δίνοντας ένα 80s twist στις εμφανίσεις μας.

Αν βλέποντας ένα τέτοιο σακάκι, σαν τις επιλογές των Fashion Houses που μπορείς να δεις στην παρακάτω gallery, σου έρχεται στο μυαλό η παραδοσιακή στολή του ταυρομάχου, τότε δύο τινά συμβαίνουν: ή είσαι βαθιά γνώστης της μαδριλένικης παράδοσης ή τα cropped jackets έχουν καταγραφεί στη συνείδησή σου ως ένα είδος «ενδυματολογικής πανοπλίας»… όταν τα φοράς τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά στο ντύσιμό σου.

Aν, λοιπόν, σκοπεύεις να «δυναμώσεις την ένταση» σε ό,τι αφορά τα σακάκια και το power dressing της φετινής σεζόν, μόλις βρήκες πιο micro trend πρέπει να ακολουθήσεις. Θα δείξει τη σιλουέτα σου πιο θηλυκή, τονίζοντας τους ώμους και εξισορροπώντας τον όγκο του πάνω μέρους της σιλουέτας μας με τη λεκάνη μας, και ταυτόχρονα θα κάνει πιο fashionable το πολύ απλό και καθημερινό που κάνουμε όλες στο σύνολό μας… φοράμε ένα σακάκι και απλά πηγαίνουμε στο γραφείο.
Δες επίσης: Η Ελένη Μενεγάκη σε μία ultra chic στιγμή της στη φωταγώγηση του Μεγάρου Μουσικής

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss