Τροφική δυσανεξία. Μπορεί να μας παχαίνει;

Μπορούν οι τροφικές δυσανεξίες ή οι τροφικές αλλεργίες να προκαλέσουν αύξηση σωματικού βάρους; Τι λέει η σχετική βιβλιογραφία;
Προς το παρόν, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν σύνδεση μεταξύ τροφικών αλλεργιών ή δυσανεξιών και αύξησης σωματικού βάρους. Ωστόσο, πολλοί διαιτώμενοι συγχέουν τους όρους τροφικές αλλεργίες και τροφικές δυσανεξίες και κάνουν ορισμένες υποθέσεις σχετικά με εάν το ένα ή και τα δύο σχετίζονται με την αύξηση βάρους.
Τροφική Δυσανεξία vs Τροφική Αλλεργία
Η τροφική αλλεργία ορίζεται ως μια ανεπιθύμητη ανοσολογική αντίδραση σε μια διαιτητική πρωτεΐνη, ενώ η τροφική δυσανεξία εμφανίζεται όταν ένα άτομο δυσκολεύεται να πέψει ένα συγκεκριμένο τρόφιμο, οδηγώντας σε γαστρεντερικά συμπτώματα όπως κοιλιακό άλγος, διάρροια και φούσκωμα.
Γιατί οι διαιτώμενοι αντιλαμβάνονται αύξηση βάρους;
Εκτός από τη σύγχυση των τροφικών αλλεργιών με τις τροφικές δυσανεξίες, οι διαιτώμενοι συχνά συνδέουν τις τροφικές δυσανεξίες και αλλεργίες με την αύξηση του σωματικού βάρους. Σύμφωνα με ερευνητές, αυτό οφείλεται εν μέρει σε γαστρεντερικά συμπτώματα. Οι δυσανεξίες στα τρόφιμα μπορεί να οδηγήσουν σε φούσκωμα και αυτό μπορεί να φαίνεται ότι μιμείται την αύξηση του σωματικού βάρους.
Ακόμη, μια αυτοδιαγνωσθείσα ή μη έγκυρα διαγνωσμένη τροφική δυσανεξία ή αλλεργία μπορεί να οδηγήσει τους διαιτώμενους στην υιοθέτηση μιας δίαιτας αποκλεισμού τροφίμου/ ων. Σύμφωνα με ερευνητές, πολλοί διαιτώμενοι συνδέουν οποιαδήποτε ανεπιθύμητη αντίδραση σε τρόφιμα με τροφικές δυσανεξίες και οι δίαιτες αποκλεισμού τείνουν πολλές φορές να είναι υψηλότερες σε απλούς υδατάνθρακες. Οι δίαιτες αποκλεισμού (αναλόγως πόσα τρόφιμα αποκλείονται) μπορεί οδηγηθούν στο να είναι φτωχές σε πρω …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss