Τσάρλι Γουότς: Ο ντράμερ των Rolling Stones

Ο Τσάρλι Γουότς (Charlie Watts) είναι παγκοσμίως γνωστός ως ο ντράμερ των Rolling Stones για σχεδόν 60 χρόνια. Με το απλό και ρυθμικό του παίξιμο στα ντραμς ήταν η ήρεμη δύναμη του συγκροτήματος, αφήνοντας χώρο στον Μικ Τζάγκερ και τον Κιθ Ρίτσαρντ ν’ αναδείξουν το συνθετικό και σκηνικό τους ταλέντο. Όταν δεν ήταν απασχολημένος με τους Rolling Stones διακονούσε με μικρά και μεγάλα σχήματα την τζαζ, τη μεγάλη του αγάπη.
Τα πρώτα χρόνια
Ο Τσαρλς Ρόμπερτ Γουότς γεννήθηκε στο εμπόλεμο Λονδίνο στις 2 Ιουνίου 1941 και ήταν ο μοναχογιός ενός φορτηγατζή και μιας εργάτριας. Μεγάλωσε σ’ ένα προκατασκευασμένο σπίτι στο Γουέμπλεϊ, καθώς τα περισσότερα σπίτια της περιοχής είχαν καταστραφεί από τις αεροπορικές επιδρομές της Λουφτβάφε, κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Από τα νεανικά του χρόνια άκουγε τζαζ από δίσκους 78 στροφών, έχοντας ως ινδάλματά του τον Τζέλι Ρολ Μόρτον και τον Τσάρλι Πάρκερ. Στα 13 του άρχισε να μαθαίνει μόνος του ντραμς, όταν άκουσε τον σπουδαίο ντράμερ Τσίκο Χάμιλτον και μετέτρεψε ένα μπάντζο που είχε αγοράσει σε τύμπανο. Στα 16 του γράφτηκε στο σχολείο τεχνών του Χάροου, όπου σπούδασε γραφικές τέχνες.
Όταν είπε το “ναι” στους Rolling Stones
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 ξεκίνησε να παίζει ντραμς σε μπλουζ κλαμπ του Λονδίνου και συνεργάστηκε με την ονομαστή μπάντα του Αλέξις Κόρνερ «Blues Incorporated», από την οποία ξεπήδησαν σημαντικοί μουσικοί, όπως o Τζακ Μπρους, ο Τζίντζερ Μπέικερ και ο Μικ Τζάγκερ.
Στα μέσα του 1962 γνωρίστηκε με τους Μπράιαν Τζόουνς, Μικ Τζάγκερ και Κιθ Ρίτσαρντς …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss